Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Haddad Maya ontslaat Jaber, Souyatek en Jouf van het betreden van het hof van Philippe Chatrier … Woensdag verder

Haddad Maya ontslaat Jaber, Souyatek en Jouf van het betreden van het hof van Philippe Chatrier … Woensdag verder

De Braziliaanse Beatrice Haddad Maya plaatste zich voor de eerste Grand Slam-halve finale na het verslaan van de Tunesische Anas Jaber. Nu wacht ze op de winnaar van het duel tussen Coco Gauff en Iga Swiatek.

De kwartfinales van Roland Garros eindigen op woensdag 7 juni met twee wedstrijden bij de dames en daarna twee wedstrijden bij de heren. Bij de vrouwen zal de eerste ontmoeting van de vier finalisten getuige zijn van een duel tussen de Wit-Russische Arina Sabalenka, die de dag ervoor domineerde tegen Elena Svitolina, en de Tsjechische Karolina Moshova, de verrassing van de twee weken. Voor de mannen zal de droomconfrontatie plaatsvinden wanneer de potentiële halve finalisten bekend worden gemaakt: In een demonstratie tegen de nummer één van de wereld, Stefanos Tsitsipas Carlos Alcaraz neemt het de komende twee weken op tegen de andere favoriet, Novak Djokovic, die het moeilijker heeft Om van Karen Khachanov af te komen.

Animatie bij Court Philippe Chatrier

De dag begon met het duel tussen Haddad Maya (14e van de wereld) en Ons Jabeur (7e), die beiden hun eerste kwartfinale spelen op Roland Garros. Uiteindelijk was het de Braziliaan die won na vechten in 3 sets. Nu is het de beurt aan de Amerikaanse Coco Gauff, de zesde van de wereld, die revanche gaat nemen op de nummer één van de wereld Iga Swiatek, die haar vorig jaar versloeg in de finale, dan staat Alexander Zverev dit kwartaal voor een verrassing. – Finale Argentijn Thomas Martin Echeverri. Om de dag af te sluiten, krijgen toeschouwers met kaartjes voor de sessie van gisteravond opnieuw te maken met een nieuwe confrontatie tussen twee Noordse spelers: de Noor Casper Rudd, vierde van de wereld, en de Deen Holger Rohn, zesde van de wereld. Een jaar geleden won de Noor in dezelfde fase van de competitie.

READ  De wedstrijd: Hoe Clermont / PSG in het buitenland te bekijken

Astrid Liu Jan von DrLaatste kans op driekleur bij de jonge duiven

Drie Fransen stonden op dinsdag 6 juni op het veld aan de juniorentafel, geen van allen uit. Bij de jongensloting gaven de laatste twee Franse vertegenwoordigers, Antoine Guiboudeau en Paul Barbier-Gazzoux, hun wapens op in de tweede ronde. meisjes kant Tianswa verloor ook op hetzelfde niveau van Sarah Rakotomanga Rajaona. Er is dus nog maar één Franse speler in de race. Dit is Astrid Liu Jan Von die ’s middags haar volgende ronde van 16 speelt, tegen nr. 6 reekshoofd Luquiana Perez Alarcón.

Pauline Derroliddy wacht op nummer 1 van de wereld

Net als de juniorentafel is er bij rolstoeltennis nog maar één driekleur over in het enkelspel: de Parijse Pauline Derolidi. De Française, die voor het begin van de twee weken nog geen wedstrijd op Roland Garros had gewonnen, neemt het op tegen de Nederlandse nummer één van de wereld Didi de Groot. Het zou een hele prestatie zijn tegen een speler die 17 Grand Slam-titels heeft gewonnen, waaronder drie op Roland Garros (2019, 2021 en 2022).