Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hacker onthult lijst met bankgegevens, 40.000 Fransen betrokken

De nummers, vervaldata en CVV van meer dan 1 miljoen bankkaarten zijn gratis online te raadplegen. Het doel van de hacker: zijn geheime winkel aankondigen

Om zijn geheime online winkel te promoten, plaatste een hacker gratis een lijst met een miljoen bankgegevens op internet. Deze informatie is eigendom van de houders van over de hele wereld, waaronder 40.000 Fransen. Deze lijst is ontdekt door Damien Bancal, een cyberbeveiligingsspecialist en maker Website van Ztaz, leg uit telefoonandroid.

Het bevat 16-cijferige betaalkaartnummers, hun vervaldatum, CVV (script visual), postadres, e-mailadres, eigenaar-ID… soms zelfs telefoonnummers of IP-adressen. Volgens de dief zijn de gegevens afkomstig van illegale bankkaarten in 2018 en 2019. “Deze zijn nog geldig tussen 2021 en 2027.” In totaal zijn er tientallen landen bij betrokken.

Zo wil de hacker potentiële klanten naar zijn online winkel brengen die meer dan 2,6 miljoen bankkaarten aanbiedt. Ze zijn allemaal te koop voor ongeveer 5 euro. Meestal geeft de hacker niet aan hoe hij aan deze vertrouwelijke informatie heeft kunnen komen. Tot nu toe is het door geen kwaadwillende persoon uitgebuit.

READ  Gerechtelijke cassatie van Pôle emploi met betrekking tot haar cliënten met contracten voor bepaalde tijd