Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Haal tientallen hygiëneproducten uit de schappen

Haal tientallen hygiëneproducten uit de schappen

Welke producten worden beïnvloed door het signaal?

Sommige distributeurs hebben na commerciële geschillen besloten om te stoppen met het leveren van sommige symbolische merken. Belgische distributeur Colruyt, Aanwezig in honderd winkels in Frankrijk, heeft het zijn aanbod van Mondelez-producten aanzienlijk verminderd. Deze beslissing heeft gevolgen voor bekende consumentenmerken zoals Lu, Milka en Oréo. Bovendien begon Système U eind maart geleidelijk de merken van de PepsiCo France-groep uit de schappen te halen.

Deze beslissing is het resultaat van een commercieel geschil tussen U System en de leverancier. Bovendien beperkt deze trend zich niet tot Frankrijk. In Duitsland zijn de producten van voedingsgigant Mars, Bijna 450 referenties werden begin april uit de schappen gehaald van een grote Duitse distributeur.

Waarom worden deze producten door het U-systeem verwijderd?

De Franse regering drong er onlangs bij voedselproducenten op aan opnieuw te onderhandelen met supermarkten om de hoge prijzen in de schappen te verlagen. In deze context hebben enkele grote winkels, zoals System U, besloten om enkele merken uit hun schappen te halen. Zo motiveerde Colruyt zijn beslissing door te stellen dat grote prijsverhogingen door leveranciers “niet langer verantwoord waren”, zeker in een tijd van dalende energie- en grondstofprijzen.

Van zijn kant, Dominic Schilcher, Directeur-generaal Bij Système U was hij verontwaardigd over de prijsverhogingen die PepsiCo eiste. Volgens hem, na het aanvragen van een verhoging van 12 tot 13% tijdens de onderhandelingen van 2022Een andere verhoging van 14 tot 15% werd gevraagd. Deze opeenvolgende verhogingen, in totaal meer dan 20%, waren volgens de directeur niet terecht. Hij merkt op dat de inflatie momenteel wordt aangewakkerd door spelers die graag hun marges willen opbouwen.

READ  Wall Street eindigt lager uit angst voor matige stimulus