Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gustavo Dudamel, dirigent van de Opera van Parijs, neemt ontslag

“met pijn in het hart”Op donderdag 25 mei nam superster-dirigent Gustavo Dudamel ontslag als muzikaal leider van de Opera van Parijs. Het establishment kondigt het aan en tovert ” Persoonlijke redenen “. Na zorgvuldige overweging kondig ik mijn ontslag aan als muzikaal leider van de Opera van Parijs om meer tijd met mijn gezin door te brengen.in een persbericht van de Venezolaanse Opera, die in 2021 in Parijs aankwam met een contract van zes jaar.

“We leven in een tijd die, geloof ik, ons wezen diepgaand en ingrijpend heeft veranderd.”meer connectoridentificatie. “Ik heb geen andere plannen dan bij mijn dierbaren te zijn”bevestigde de 42-jarige maestro.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Gustavo Dudamel, muzikaal leider van de Opera van Parijs, luidde een nieuw tijdperk in

In februari benoemde de New York Philharmonic hem tot de toekomstige artistiek en muzikaal directeur vanaf 2026, wat werd beschouwd als een grote operatie in de muzikale transferperiode. Gustavo Dudamel, een van ’s werelds best betaalde dirigenten en een van de beroemdste, dirigeert sinds 2009 het Los Angeles Philharmonic Orchestra.

“Ik wil graag Gustavo Dudamel bedanken, wiens enorme passie en talent zoveel hebben gebracht aan ons houserepertoire.”Directeur-generaal van de Opera van Parijs, Alexandre Neve, reageerde in het persbericht. “Hij wist een bijzondere band op te bouwen met de musici van het orkest, de uitvoerders van de koren, de zangers en de artistieke ensembles, een relatie gekenmerkt door wederzijds respect en de wil om samen de mooiste optredens te maken.”Hij zei.

READ  Jad Al-Maleh en Charlotte Casiraghi: komiek kijkt terug op zijn vete met de prinselijke familie in Monaco

“geweldige muzikant”

“Het recente succes van ‘Nixon in China’ is hiervan een van de meest verbazingwekkende voorbeelden. Gustavo Dudamel is een geweldige muzikant. Ik betuig mijn diepe dankbaarheid jegens hem voor het werk dat hij tijdens zijn ambtstermijn heeft verricht, en ik respecteer zijn beslissing volledig.”getuigde de directeur opnieuw.

Gustavo Dudamel, een vurig pleitbezorger voor een bredere toegang tot muziek, is de zoon van een trombonist en zangleraar, een pure producer en een van de meest prominente vertegenwoordigers van El Sistema, de Nationale Orde van Orkesten voor de Jeugd van Venezuela, een beroemd project van populaire onderwijs in klassieke muziek opgericht in 1975.

Hij leidde het Los Angeles Youth Orchestra voor een duet met Coldplay tijdens het Super Bowl halftime concert in de VS in 2016.

Lees de enquête: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees De Opera van Parijs wil werken aan diversiteit

De wereld met Agence France-Presse