Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

GTA V bestaat tien jaar: een terugblik op de game in 10 indrukwekkende cijfers

GTA V bestaat tien jaar: een terugblik op de game in 10 indrukwekkende cijfers

GTA V Het werd uitgebracht op 17 september 2013, tien jaar geleden. Zelfs vandaag de dag haalt hij nog steeds verbazingwekkende cijfers. Het is een van de grootste hits aller tijden. verwacht GTA VI.

Het is zondag 17 september 2023. Deze datum is uiteraard niet uitzonderlijk. Maar tien jaar geleden, tot op de dag van vandaag, was het zeker GTA V Op PlayStation 3 en Xbox 360. De vloedgolf kwam onmiddellijk, en zelfs vandaag de dag profiteert deze game, ontwikkeld door Rockstar Games, nog steeds van oprecht enthousiasme.

Ter gelegenheid van dit jubileum, dat overeenkomt met de levensduur van een grote game van de afgelopen jaren, keren we terug naar het fenomeen met tien cijfers die bewijzen in welke mate… GTA V Het is een spel van belang. Dit, wetende dat hij er uiteindelijk zeker ruimte voor zou maken GTA VIis al officieel geworden en slachtoffer van een groot lek.

10 indrukwekkende personages in GTA V

3

Het getal “3” kan naar alles verwijzen dat erin staat GTA V. Drie is het aantal speelbare personages in het spel (Franklin, Trevor en Michael). Drie is het aantal dagen dat nodig was om de grens van een miljard dollar te overschrijden.

Maar drie is vooral het aantal generaties consoles dat het heeft GTA V. PlayStation 3 en Xbox 360 in 2013, daarna PlayStation 4 en Xbox One in 2014, en ten slotte PlayStation 5, Xbox Series S en Xbox Series Longevity (sommigen zeggen misschien recycling), we kunnen niet beter doen.

41

We praten veel over hem GTA VMaar we mogen het niet achterhouden GTA Online“, en de bijbehorende multiplayer-modus die een echt spel binnen het spel vormt. Als het een gaming-service is die is ontworpen om ons regelmatig geld te laten uitgeven, moeten we de zorg die Rocktar Games eraan besteedt niet overschaduwen. Volgens Rockstar-nieuws, dat sinds de lancering nog steeds 41 updates en downloadbare content (DLC) ontvangt. Dit is een getal dat in tegenspraak is met een snelle stopzetting rode doden online, Die ondanks de vergelijkbare ambities helemaal niet van hetzelfde vervolg profiteerden. Tot groot ongenoegen van de samenleving.

READ  Regen van vallende sterren om vanavond te vieren

97

GTA V Het is een enorm commercieel succes. Maar het was eerst een groot kritisch referendum, zoals u kunt zien Haar score is 97 van de 100Gepubliceerd op Metacritic aggregator (PS4-versie). Het is bijna perfect en in de geschiedenis hebben slechts drie games het beter gedaan: Zielcalibur (98), GTA IV (98) En De legende van Zelda: Ocarina of Time (99). GTA V Op hetzelfde niveau van maten als De legende van Zelda: Breath of the Wild, De gevechtsaura is geëvolueerd, Super Mario Galaxy of Metroid Prime.

Foto van een Rockstar-accountant. // bron : Rockster

2013

2013 is dus een releasejaar GTA V Op PS3 en Xbox 360. Maar het is ook een releasejaar GTA OnlineBinnen enkele weken beschikbaar. Zonder multiplayer zou Take-Two Interactive veel minder geld hebben verdiend GTA V Het zou niet zo lang geduurd hebben. Merk op dat Rocktar Games uiteindelijk een zelfstandige versie van GTA Vin maart 2022 (gelijktijdig met het GTA+ abonnement).

360761

April 2015: versie GTA V Het is eindelijk uitgebracht, met mooie visuele verbeteringen. Het enthousiasme is er meteen, zoals blijkt uit de 360.761 spelers die tegelijkertijd contact opnamen om het spel te ontdekken volgens Stoomdiagrammen. Deze piek is sindsdien nooit meer overtroffen en andere titels hebben veel beter gepresteerd (meer dan 800.000 voor Baldurspoort 3). Maar GTA V Het blijft de tellers op het platform van Valve bang maken. Het gemiddelde ligt op ongeveer 100.000 mensen, wat nog steeds een indrukwekkend aantal is.

88 miljoen

Ontdek de wereld GTA V Het debuteerde op 2 november 2011, met een trailer van iets meer dan een minuut. Tegenwoordig heeft deze video meer dan 88 miljoen views en 1,8 miljoen likes. Het is tot nu toe de meest bekeken trailer op het officiële Rockstar Games-kanaal, maar we verwachten dat dit de eerste trailer zal zijn voor GTA VI Dit record werd snel verbroken. vergelijken, Teaser voor Cyberpunk 2077dat op 10 januari 2013 werd gepubliceerd, heeft nog niet eens de 30 miljoen views overschreden.

READ  "Tiramisu" werd onthuld in verschillende lekken

185 miljoen

Sinds de lancering in 2013 heeft GTA V Er zijn meer dan 185 miljoen exemplaren van verkocht. In de geschiedenis is er maar één spel dat het beter heeft gedaan: Maine-ambachtBeschikbaar op veel platforms. Daarnaast is het ook het best verkochte product in de Verenigde Staten van de afgelopen tien jaar, zowel qua volume als qua waarde.

GTA-figuren // Bron: Take-Two Interactive
cijfers JTA. // Bron: Take-Two Interactive

265 miljoen

Het is altijd moeilijk om aan het budget voor een videogame te komen, maar één GTA V Het zou meer dan $ 265 miljoen hebben bedragen (ontwikkelingskosten in verband met marketingkosten). Destijds was dat enorm, zegt hij rode stier In een artikel uit 2016 zou dit betekenen… GTA V Naar hoogten die de grootste filmfilms waardig zijn – zoals Pirates of the Caribbean: Aan het einde van de wereld. Tegenwoordig zijn de begrotingen duidelijk geëxplodeerd.

800 miljoen

op één dag, GTA V Het heeft al meer dan $800 miljoen opgebracht en heeft nog eens $2 miljoen nodig om de grens van $1 miljard te overschrijden. in Zijn laatste financiële overzichtenTake-Two Interactive heeft deze plaat niet gemist: “ Het bereikte een omzet van $1 miljard sneller dan welk entertainmentbedrijf dan ook. » Kwalificerende prestatie: een videogame kost meer dan een bioscoopkaartje.

Voor meer

GTA V. // Bron: Rockstar (gewijzigde afbeelding)

7,7 miljard

Hoeveel is er in totaal teruggegeven GTA V Sinds de lancering? volgens Artikel gepubliceerd in juni 2023 door Watcher, het kietelt $ 8 miljard. Ja, bijna drie keer zoveel film symbool afbeelding. Echte bulldozer, alle werken gecombineerd. Stel je de druk voor op de schouders van Rockstar Games om dat te doen GTA VI.

GTA V // Bron: Rockstar Games


deelname aan Nomerama op Google Nieuws Zo mis je geen enkele informatie!

READ  Disney Dreamlight Valley: Update, Characters, Multiplayer... Gameloft kondigt zware dingen aan voor de toekomst!