Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grote politieoperatie tegen een radicale milieubeweging

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Op woensdag 24 mei voerde de Duitse politie een massale operatie uit tegen de beweging Radicale milieuactivistenlaatste generatie», verschillende auteur Daden van burgerlijke ongehoorzaamheid controversieel die riep in reactie op “Protestmarsen“.

autoriteiten hebbenIk heb vijftien plaatsen door het hele gebied doorzocht“, vanwege “Verdenking van misdaden gepleegd door leden van de laatste generatieAls onderdeel van het onderzoek naarHet vormen of ondersteunen van een criminele organisatieDat heeft het parket van München gezegd. Hij voegde eraan toe dat zeven leden van deze groep, tussen de 22 en 38 jaar oud, het doelwit zijn van deze procedure.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

De meest prominente milieugroeperingen

Concreet worden ze ervan beschuldigdAdverteer online” En “Organisator“volgeling”Fondsenwerving“, bereik naar “1,4 miljoen euroom illegale handelingen uit te voeren. twee leden vanlaatste generatie“verdacht van hebben”In april 2022 probeerde het de pijpleiding Triëst-Ingolstadt te saboterenEen oliepijpleiding die door Beieren loopt, wordt overwogen.kritische infrastructuurdoor de Duitse autoriteiten. Er werd gezocht inzeven Duitse regio’sMet name in Berlijn, Beieren en Hessen, aldus het OM.Er is beslag gelegd op rekeningen en er is beslag gelegd op tegoedenDat zei hij na verschillende klachten.

Als reactie hierop belde de milieubewegingBurgers om deel te nemen aan protestmarsenDe rally’s waren gepland voor woensdagmiddag laat in Berlijn, Dresden en Hamburg.Ze maken ons bang, maar we mogen niet opgeven. De regering drijft ons met gesloten ogen de klimaathel in en trapt het gaspedaal inAmy Van Balen, een woordvoerder van Last Generation, rechtvaardigde dit tijdens een persconferentie.

READ  Een 9-jarig meisje overleefde een zeldzame aanval van een bergleeuw

Lees ook – Radicale ecologie: duik in het verwoeste Frankrijk

laatste generatieHet is momenteel de meest prominente milieubijeenkomst in Duitsland. Hij heeft de afgelopen maanden de aandacht getrokken voor zijn soms provocerende daden van burgerlijke ongehoorzaamheid, bedoeld om de regering ertoe aan te zetten de strijd tegen klimaatverandering op te voeren. Haar leden staken herhaaldelijk hun handen op het asfalt van grote snelwegen om het verkeer tegen te houden of toonden diverse voorwerpen op panelen in musea. De beweging is al onderworpen aan honderden juridische procedures, met name wegens verstoring van de openbare orde. Onlangs heeft een rechtbank drie activisten veroordeeld tot vijf, vier en drie maanden gevangenisstraf, de zwaarste straffen die tot nu toe zijn opgelegd voor dit soort daden.

‘De laatste generatie is niet crimineel’

Activisten van groepen zoalslaatste generatieZe beweren dat hun protesten nodig zijn in het licht van wat de autoriteiten als onvoldoende maatregelen beschouwen om klimaatverandering tegen te gaan. “Is het nodig (…) om niet zonder drinkwater te komen te zitten om te begrijpen dat de laatste generatie niet crimineel is?Dat zei Amy Van Balen woensdag. “De rechtsstaat mag niet in het gedrang komenDat heeft minister van Binnenlandse Zaken Nancy Visser van zijn kant besloten in de kranten van persgroep Funke.

De minister voegde eraan toe dat de politie vorig jaar meer dan 1.600 misdaden heeft geregistreerd die zijn gepleegd door milieuactivisten in het land, vaak als wegversperringen. De acties van de milieuactivisten maken de regering boos, die beweert dat ze meer dan enig ander land heeft gedaan om de opwarming van de aarde aan te pakken. De regerende coalitie, die bestaat uit milieuactivisten, sociaal-democraten en liberalen, heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen, zoals de productie van 80% van de elektriciteit met behulp van hernieuwbare energie tegen 2030.

Bondskanselier Olaf Scholz publiekelijk berispt”laatste generatieDeze week tijdens een bezoek aan de school, zeggend “vinden”Het is volkomen dom om vast te houden aan een array of een pad.”Hoe durft hij in opstand te komen tegen de kinderen wier toekomst hij aan het vernietigen is en te zeggen dat protesteren tegen zijn destructieve beleid volslagen stom is?Marion Fabian, een woordvoerster van de beweging, reageerde woensdag. De Council of Climate Experts, die verantwoordelijk is voor de evaluatie van het werk van de regering, bracht half april een rapport uit waarin werd geschat dat Duitsland het risico loopt zijn CO2-reductiedoelstellingen te missen.