Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dodelijke brand in Guyana: Een studente stak brand in nadat haar laptop in beslag was genomen

De oorzaak van de brand waarbij zondag 19 jonge mannen om het leven kwamen in een slaapzaal voor meisjes in Guyana is nu bekend. Het werd gerund door een tiener die niet blij was dat haar laptop in beslag was genomen.

“Er wordt vermoed dat een studente de verwoestende brand heeft aangestoken omdat haar mobiele telefoon in beslag is genomen”, zei de politie dinsdag over een brand in Mahdia, een door land omgeven mijnstadje in dit kleine Engelssprekende Zuid-Amerikaanse land. Atlantische Oceaan.

Gedeeltelijk houten gebouw

Een regeringsbron, die anoniem wilde blijven, zei dat het meisje de feiten bekend had. ” Zij (de leerlingen) Ze mogen geen mobiele telefoon hebben. zij (ambtenaren) Ik heb dit meisje met de telefoon gevonden. Het lijkt erop dat ze foto’s stuurde. »

De ambtenaar zei dat de huisvestingsambtenaren “haar mobiele telefoon in beslag hadden genomen en dat het meisje die nacht dreigde het gebouw in brand te steken en iedereen haar hoorde.” Deze bron vervolgde dat de minderjarige, die momenteel onder politietoezicht staat, naar de badkamer ging, een insecticide op een gordijn spoot en het met lucifers in brand stak.

Reuters/voorzitterschap van Guyana

Studenten zeggen dat ze in slaap vielen en wakker werden door geschreeuw. Ze zagen vuur en rook in de badkamer en het vuur verspreidde zich snel door het gebouw”, aldus het politierapport. Ondanks de pogingen van andere studenten om het te blussen, verspreidde het vuur zich snel en verwoestte het gebouw, dat deels was gemaakt van hout.

De uitgangsdeur is op slot en de tralies voor de ramen

Het drama werd nog verergerd door het feit dat het hoofd van de slaapzaal “in paniek raakte” en er niet in slaagde de sleutel te vinden die de uitgangsdeur ontgrendelde van het gebouw waarvan de ramen waren voorzien van tralies. De deur sluit elke avond om negen uur ’s avonds. De jonge zoon van deze functionaris is een van de 19 slachtoffers.

READ  Havana Syndroom kan volgens de CIA niet worden toegeschreven aan een buitenlandse mogendheid

De mannen braken de deur open om de overlevenden, inclusief de brandstichter, te laten ontsnappen. Brandweerlieden en politie arriveerden 25 minuten nadat de ramp begon.

De politiechef van Guyana, Clifton Hicken, zei maandag dat voorlopig bewijs uit het onderzoek aangaf dat er “verraderlijk” brand was ontstaan. Dertien meisjes en een jongen stierven ter plekke, vijf jonge meisjes stierven in het Mahdia-districtsziekenhuis. Een ziekenhuisbron in de hoofdstad Georgetown zei: “Zeven patiënten liggen nog in het ziekenhuis, twee in kritieke toestand.”

De lokale politie zei dat zes autopsies werden uitgevoerd in het “mortuarium van het ziekenhuis en dat de doodsoorzaken rookinhalatie en brandwonden waren”. De andere 13 niet-identificeerbare lichamen werden “naar Georgetown” gebracht voor “DNA-testen” voor identificatie. De autoriteiten hebben drie dagen van nationale rouw afgekondigd.