Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grote hoeveelheden eieren die bij Leclerc zijn verkocht, zijn teruggeroepen nadat gevallen van salmonella waren ontstaan

Vier merken eieren, gedistribueerd door Leclerc en andere gemakswinkels, kondigden maandag aan hun producten terug te roepen vanwege de mogelijke aanwezigheid van salmonella, volgens de overheidswebsite Rappel conso. De respectievelijke merken zijn “Eco +”, “Oeufs de nos”, “Belle France” en “Ecoprix”.

Het is mogelijk dat deze eieren verschijnen sporen van salmonellabacteriën die “gastro-intestinale stoornissen (diarree en braken) veroorzaken, vaak gepaard gaand met koorts en hoofdpijn die over het algemeen 6 tot 72 uur na consumptie van besmette producten optreden”, vermeldt de site.

“Deze symptomen kunnen meer uitgesproken zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, immuungecompromitteerde personen en ouderen”, zegt de tekst.

“Mensen die deze producten hebben geconsumeerd en die deze symptomen hebben, worden aangemoedigd om hun arts te raadplegen door hem op de hoogte te stellen van dergelijke consumptie”, identificeren we in Rappel conso. In het geval dat de symptomen niet verschijnen “binnen 7 dagen na inname van de producten” in kwestie, is er geen reden tot bezorgdheid.

Er moet ook worden opgemerkt dat het koken van deze producten op meer dan 65 graden deze bacteriën kan elimineren en de gevolgen van een dergelijke besmetting kan voorkomen.

READ  Met deze tweet maakt Elon Musk van Jeff Bezos een vijand