Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Accountantskantoor Ernst & Young schuldig bevonden aan examenfraude

Een Amerikaanse beursagent heeft een boete van $ 100 miljoen opgelegd aan de Amerikaanse groep na het misleiden van 49 werknemers in een wedstrijd voor openbare accountants.

De gendarme boursier américain, la SEC, annoncé mardi avoir infligé une amende de 100 millions de dollar au cabinet d’audit Ernst & Young en bestaansredenen van bepaalde tewerkgestelde lors d’obtention of de maintien de leur license Expert accountant . De toezichthouder zei dat dit de grootste financiële boete is die de SEC ooit heeft opgelegd aan een accountantskantoor. In 2019 kreeg KPMG in een vergelijkbare zaak een boete van $ 50 miljoen.

De Securities and Exchange Commission meldt dat tussen 2017 en 2021 49 medewerkers van de in Londen gevestigde groep antwoorden hebben ingediend en/of ontvangen op het ethische gedeelte van het examen om registeraccountant te worden. Honderden meer bedrogen tests die nodig waren om hun licentie te behouden. “Het is gewoon een schande voor professionals wiens taak het is om klanten te betrappen die spieken bij ethische examens.Gurbert Grewal, een functionaris bij de Securities and Exchange Commission, zei in een verklaring. Bovendien verzekerde Ernst & Young de toezichthouder dat het niet op de hoogte was van deze problemen, hoewel een intern onderzoek de vermoedens bevestigde en de zaak werd besproken tussen de advocaten van de groep en de managers. Ook stelt de SEC dat er tussen 2012 en 2015 een soortgelijke fraude heeft plaatsgevonden binnen de groep. De zaak is toen intern afgehandeld, maar”blijf vals spelen‘, wijst naar de toezichthouder.

READ  Autofabrikant Tesla sluit zich aan bij bedrijfsclub van $ 1 biljoen

EY erkent de feiten

Ernst & Young erkende de feiten en beloofde deze tekortkomingen aan te pakken. “We hebben herhaaldelijk en systematisch stappen ondernomen om onze cultuur van naleving, ethiek en integriteit te verbeterenErnst & Young reageerde in een verklaring aan AFP. “We zullen uitgebreide maatregelen blijven nemen, waaronder disciplinaire maatregelen, training, monitoring en communicatie die onze toekomstige verplichtingen zullen bevorderen.Bedrijf toegevoegd.

Het bedrijf zal met name onafhankelijke adviseurs moeten aanstellen, één om de regels inzake ethiek en integriteit te beoordelen en de andere om onevenwichtigheden op het gebied van transparantie met regelgevers te beoordelen.

Ernst & Young is onderdeel vanDe grote vier» Consulting en auditing samen met KPMG, Deloitte en PricewaterhouseCoopers (PwC). De groep boekte in het fiscale jaar 2021 een wereldwijde omzet van $ 40 miljard. Volgens verschillende media is het van plan om zijn advies- en auditactiviteiten te splitsen.


zie ook – Experts zeggen dat Musk’s overname van Twitter “de regels van het spel niet zal veranderen” op de aandelenmarkt