Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Provinciaal aanklager van Alpes Maritimes werd veroordeeld voor het installeren van persoonlijke software

christelijke s. , 63, een overheidsfunctionaris op de IT-afdeling van de prefectuur, werd gedwongen vrij te nemen en daarna met pensioen te gaan. Hij kreeg ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Hij wordt beschuldigd van het installeren van software en applicaties voor persoonlijk gebruik op het netwerk van de Administratieve Directie voor Bevolkingsbescherming (DDPP) in Nice. Dit gaf hem met name toegang tot websites door firewalls te vermijden, persoonlijke bestanden op te slaan, enkele sporen van zijn onderzoek te wissen en zijn pc op afstand te bedienen…

Een van zijn superieuren denkt dat hij de computerbeveiliging van DDPP in gevaar heeft gebracht. “We bewaren vertrouwelijke gegevens van bedrijven die niet zullen overleven als vertrouwelijke gegevens worden geschonden”Leg uit aan de rechters die verantwoordelijk zijn voor de behandeling van de zaak. De resultaten van het politieonderzoek waren voor de procureur-generaal aanleiding om de officier van justitie terug te brengen naar de correcties.

christelijke s. Reageren op het strafbare feit van “frauduleuze wijziging van gegevens in een geautomatiseerd gegevensverwerkingssysteem”. Waarom installeerde hij Tor, dat in staat is om de toegang tot het parallelle internet van het dark web te vergemakkelijken? “ Het is mogelijk dat deze faciliteit die is aangesloten op het staatsnetwerk een inbreuk heeft veroorzaakt die door hackers kan zijn uitgebuit.” Zoek de rechercheurs.

“Ik ben geen hacker”

Hij belde Christian Legay, voorzitter van het Strafhof, om zijn standpunt uit te leggen “Assistent-directeur Intimidatie”. “Ze stond zichzelf toe in mijn bestanden te komen, zocht illegaal op mijn computer, zonder mijn toestemming… Ik werd er depressief van. Onlangs kwam ik terug, ik wilde mezelf beschermen. Het was nooit mijn bedoeling om mezelf in een hacker te veranderen.”

“Het gemakkelijkste is om het gebruik van staatsapparatuur voor persoonlijke doeleinden te vermijden, toch?” , zei de rechter. In een context waarin cyberaanvallen tussen 2019 en 2020 zijn verviervoudigd, is het verboden, zoals de vertegenwoordiger van de provincie stelt, om software van derden te installeren. Verder, zo stelt de verdediging, is er geen charter of regeling in deze richting met de provincie. De voorzitter van de Orde van Advocaten Adrien Ferrier merkt op: “We hebben het over een mogelijke inbreuk, die waarschijnlijk inbraken zal vergemakkelijken.” Uiteindelijk gebeurde er niets. Aanklager Mark Roberd eist een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een boete van 500 euro. Ik ben Ferrier die om mijn vrijlating vraagt. Christian S. beledigd. van zijn administratie en zijn ontslag als onredelijk wordt beschouwd: “Toen ik werd geschorst, werd ik een hacker genoemd, maar de IT-afdeling bleef geheime e-mails sturen. Zo wist ik dat er een klacht tegen mij was. Bewijs van hun beveiligingsfout.”

De rechtbank is van oordeel dat het delict tot stand is gekomen ondanks het bestaan ​​van een onvoldoende onderbouwd dossier. De verantwoordelijke is gestraft.

READ  Moeten we ons echt zorgen maken over de sterkte van de kabelbaantorens?