Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grootschalige cyberaanvallen in Oekraïne richten zich op veel overheidswebsites

Volgens KEV waren op vrijdag 14 januari verschillende websites van de Oekraïense overheid het doelwit van een grootschalige cyberaanval. De aanval vond plaats, die niet onmiddellijk werd opgeëist In de context van escalerende spanningen tussen Oekraïne en Rusland, die Kiev en zijn westerse bondgenoten beschuldigen van het plannen van een nieuwe invasie van Oekraïense landen.

De officiële website van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen is tijdelijk gesloten vanwege de wereldwijde aanval die plaatsvond in de nacht van 13 op 14 januari.Dat laat de laatste weten op zijn Facebookpagina. En Agence France-Presse gaf vrijdagochtend aan dat de websites van andere ministeries, waaronder de websites van noodsituaties en de websites van buitenlandse zaken, onbereikbaar waren.

De autoriteiten hebben echter niet bekendgemaakt of de IT-infrastructuur down of down is. “Onze experts werken hard om computersystemen te herstellen en de politie is een onderzoek gestart”Dat heeft een Oekraïense diplomatieke woordvoerder gezegd.

Bedreigingen voor de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Voordat de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken onbereikbaar was, werd door de daders van de cyberaanval een dreigend bericht in de Oekraïense, Russische en Poolse taal op de homepage geplaatst. “Oekraïners, vrees en bereid u voor op het ergste. Al uw persoonlijke gegevens geüpload naar internet »– Kunnen we lezen. Dit bericht ging vergezeld van verschillende slogans, waaronder de doorgestreepte Oekraïense vlag.

Oekraïne is de afgelopen jaren verschillende keren het doelwit geweest van cyberaanvallen, met name tegen verschillende kritieke infrastructuren in 2017 en tegen het elektriciteitsnet in 2015. Kiev en zijn westerse bondgenoten hebben Moskou herhaaldelijk beschuldigd van het uitvoeren van computeraanvallen op hun land. De sites en infrastructuur waartegen Rusland zich verdedigt.

READ  Het Servische ministerie van Volksgezondheid zegt dat de positieve COVID-test van Novak Djokovic 'correct' is
Lees de decodering: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Oekraïne, het favoriete doelwit van Russische hackers

In oktober maakte de Amerikaanse rechterlijke macht bekend dat ze zes Russische agenten van de militaire inlichtingendienst had veroordeeld voor het plegen van deze cyberaanvallen. Het wordt ook beschouwd als de bron van andere aanvallen over de hele wereld, zoals die gericht op de partij van Emmanuel Macron voorafgaand aan de Franse verkiezingen van 2017 en de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea.

De wereld met AFP