Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een nieuwe bittere mislukking aan de horizon voor Joe Biden, en zijn electorale hervorming in gevaar

“De geschiedenis zal elke senator op zijn standpunt beoordelen voor en na de stemming”, zei Joe Biden dinsdag. De lobbystunt van de Amerikaanse president lijkt te zijn mislukt: donderdag herhaalde een Democratische senator dat ze tegen de voorgestelde strategie is. Passage van kracht in de Senaat Door een gewone meerderheid te stemmen Verkiezingshervorming die de toegang van kiezers van minderheden beschermt. In geval van mislukking, zal het zijn Nog een grote tegenvaller veroorzaakt door Joe Biden’s Democratische verdeeldheid, na een maand vertraging van de massale sociale uitgaven en klimaatplan verboden door de centristische senator Joe Manchin.

Deze keer was het de senator van Arizona, Kirsten Sinema, die opkwam voor de gelegenheid. Vanuit de Senaat was ze bezig met een evenwichtsoefening: ze gaf aanvankelijk aan voor het duale wetsvoorstel te zijn, maar tegen een initiatief om de voor de goedkeuring benodigde meerderheid van 60 naar 50 stemmen te brengen. “Ik zal geen afzonderlijke maatregelen steunen die de fundamentele verdeeldheid waar ons land onder lijdt, verergeren”, drong ze aan en legde uit dat deze regel de twee partijen dwong om een ​​compromis te zoeken.

betwiste basis

Deze “stall rule” is een lange traditie in de Senaat. Om eindeloze parlementaire obstructie te voorkomen, zijn 60 van de 100 stemmen nodig voor alle wetsvoorstellen, behalve die met betrekking tot de begroting. Deze gekwalificeerde 3/5 meerderheid zou centrisme en dialoog over partijgrenzen heen aanmoedigen.

READ  Vijftien jaar gevangenisstraf voor voormalige functionarissen die zijn berecht voor 'samenzwering' tegen de koning

Het probleem is dat met de groeiende verdeeldheid sinds de verkiezing van Barack Obama, het bijna onmogelijk is geworden om 60 stemmen te halen, behalve voor consensuele projecten zoals het enorme uitgavenplan voor infrastructuur dat eind 2021 werd aangenomen.

“Door de drempel van 60 stemmen te steunen met een zo klein mogelijke meerderheid om deze wetten aan te nemen die ik steun, zullen we er niet voor zorgen dat demagogen aan de macht komen”, zei Kirsten Senema in een lang pleidooi, waarbij ze de “helse spiraal van verdeeldheid in Amerika” aan de kaak stelde. ” . Joe Biden had ’s middags een afspraak met gekozen functionarissen uit zijn Senaatskamp om hen over te halen tot actie.