Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Unie bereidt zich voor op “zware” sancties om Moskou te “discours”

De Europeanen hoopten nog door middel van dialoog de Russische president Vladimir Poetin te kunnen overtuigen om af te zien van een mogelijke invasie van Oekraïne, maar op vrijdag 14 januari begonnen ze zich voor te bereiden.”Lourdes‘Sancties tegen Moskou vanwege’afschrikkenEn om hun geloofwaardigheid te bevestigen tegenover hun Amerikaanse bondgenoot.

«We hebben de wil om Rusland te buigen, de convergentie van analyses, de collectieve vastberadenheid om te handelen, de wil om de EU te laten horenHet hoofd van de Franse diplomatie, Jean-Yves Le Drian, wiens land momenteel de Europese Unie voorzit, bevestigde aan de pers tijdens een informele bijeenkomst van EU-ministers van Buitenlandse Zaken die donderdag en vrijdag in Brest, West-Frankrijk, werd georganiseerd. “Sancties liggen op tafel. De overtuiging is dat het gevaar van Russische inmenging in Oekraïne reëel is en dat we klaar moeten staan ​​om te reagerenEen andere minister vertelde AFP. “We moeten er geen weken over doen om het eens te worden, zoals het geval was bij de annexatie van de Krim in 2014Hij bevestigde. Hij zei dat er een nieuwe discussie is gepland tijdens de officiële ministervergadering op 24 januari in Brussel.

zie ook Die Welt: – Rusland heeft geen geduld meer in besprekingen met de NAVO

Rusland heeft bijna 100.000 soldaten, tanks en artillerie verzameld aan de Oekraïense grenzen. Het ontkent zijn wens om door te gaan met militair ingrijpen, maar het is niet overtuigend. “Poetin is een schaker‘, merkte een Europese leider op. “Het is onvoorspelbaar, maar nu is het tijd om te handelen, want als hij wacht, zal Oekraïne sterker zijnHij verklaarde, uit te leggen dat zijn angsten worden aangewakkerd door de vermenigvuldiging van ongevallen.

READ  Boris Johnson wil relatie met Poetin niet meer normaliseren

Een cyberaanval op verschillende overheidswebsites in Oekraïne op vrijdag bevestigde de zorgen van Europeanen. “Het is erg zorgwekkend. Een cyberaanval kan voorafgaan aan militaire activiteitenDe Oostenrijkse minister Alexander Schallenberg merkte op. “Dit is precies het soort dingen waar we bang voor zijn‘, voegde zijn Zweedse collega Anne Lind eraan toe.We moeten heel vastberaden zijn in onze reactie op Rusland en zeggen dat als er aanvallen op Oekraïne zijn, we heel sterk en heel sterk zullen zijn in onze reactie.“, drong ze aan.

Europeanen vertrouwen nog steeds op dialoog en diplomatie. De Duitse minister Annalena Barbock zei dat ze volgende week naar Moskou gaat voor besprekingen.op alle niveaus». «Diplomatie, vooral in tijden van crisis, onderscheidt zich door groot doorzettingsvermogen, veel geduld en sterke zenuwen.en opgehangen.

Maar Moskou regende goodwill op de Europeanen. “Ik zie geen reden om de komende dagen aan de (onderhandelings)tafel te gaan zitten, elkaar weer te ontmoeten en dezelfde discussies opnieuw te beginnen.». “Vraag Moskou of het een hoax isDat vertelde Jean-Yves Le Drian aan AFP.

zie ook Oekraïne: Russische tanks trainen nabij de grens

«geloofwaardig zijn»

Moskou vraagt ​​de NAVO om wettelijk en verplicht te beloven de toetreding van Oekraïne en Georgië, wier benoemingen door het bondgenootschap zijn aanvaard, op te geven en zijn soldaten terug te trekken uit landen die lid zijn geworden sinds het bondgenootschap. De ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 unie.

READ  Tegen het Russische imperialisme, voor een internationalistische sprong voorwaarts

Europeanen zijn bangNieuw JaltaBilaterale overeenkomst tussen Washington en Moskou over veiligheid in Europa. Hun geloofwaardigheid staat op het spel, afhankelijk van Russisch gas en hun economische banden met Rusland zijn ze altijd terughoudend geweest om de Verenigde Staten te volgen in de confrontatie met dat land. In Brest hielden ze niet op de coördinatie te prijzen “Absoluut perfectmet de Amerikanen. Maar ze vinden het moeilijk om Washington te volgen over sanctiemogelijkheden uit angst voor vergelding. Energie, financiën, technologieën en gerichte sancties tegen de Russische president: de door de Verenigde Staten voorgestelde reikwijdte is breed en verdeeld, vooral in Duitsland, waar de sociaaldemocratische partij heeft geweigerd de Nord Stream 2-gaspijpleiding als hefboom te gebruiken. Adviseur Olaf Schultz.

«De geloofwaardigheid van Europeanen hangt af van hun vermogen om strenge sancties op te leggenDe minister gaf toe dat hij Agence France-Presse had geraadpleegd. «Waar het om gaat is afschrikking, geloofwaardigheid in wat zal worden besloten als Rusland een nieuwe interventie in Oekraïne onderneemt.’”, legde een diplomaat uit die bij de discussies betrokken was. “Maar wat een mislukking in de afschrikking als we het willen toepassen?‘ bevestigt de minister. Dit betekent dat we conflicten niet hebben kunnen vermijden.”