Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gratis nodigt een hacker uit om uit een kleine wolk te komen, en de gegevens in zijn bezit zijn geen kopeke waard

Gratis nodigt een hacker uit om uit een kleine wolk te komen, en de gegevens in zijn bezit zijn geen kopeke waard

Leuk geprobeerd, maar nee. De hacker beweert toegang te hebben gekregen tot een gratis server en gevoelige informatie over abonnees op te halen. De operator heeft het vooral over algemene gegevens en heeft dus geen waarde.

Een hacker zei dat hij Free probeerde te waarschuwen en niet de aandacht kreeg die hij wilde, en besloot het op een andere manier om te draaien, met compensatie voor zijn ontdekking. Op een forum biedt hij gegevens die zijn verzameld door middel van SQL-injecties aan in een gratis database voor een bescheiden $ 2000, zoals onze collega’s van Ztazi.

De verzamelde gegevens zijn echter “Het heeft geen waarde”, bevestigt een gratis verbinding van Univers Freebox. “2000 euro ervoor, het is echt duur”Het telecombedrijf van zijn kant waardeert het. De operator geeft ook enkele toelichtingen. Het is eigenlijk een database die wordt gebruikt om de glasvezelkaart te bouwen, een geïsoleerde basis die geen verbinding heeft met het klantenbestand. “Bevat geen persoonlijke gegevens. Alleen glasvezeladressen, die als openbare gegevens worden beschouwd”De telefoniste legt uit. Kortom: titels beschikbaar in open data. We hebben gezien, gevoeliger voor gegevens. “Delicaat als algemene gids”Het vatte ook de Ztaz-blog goed samen, die de inhoud ervan kon bekijken. “Onze technici zijn op de hoogte en hebben de oorzaak van de fout al geïdentificeerd, maar er zijn geen ongelukkige gevolgen.”, bevestigt gratis.

Het verkopen en publiceren van gestolen gegevens is gebruikelijk. Het is echter duidelijk dat een piraat niet op de juiste deur heeft geklopt. Hij heeft een bres gezien, maar zijn buit is niet veel waard en hij zal deze keer geen fortuin verdienen.

READ  Een onafhankelijke audit bevestigt de fout binnen de groep