Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

L’Oréal aangeklaagd bij het Ginot Instituut voor spionage

Beschuldigingen van spionage: L’Oréal veroordeelde de Genot Instituten (afbeelding) – Alexander Paul // SIPA

L’Oréal Ik kreeg de opdracht om € 370.000 te betalen aan de Genot Group, die gespecialiseerd is in
Schoonheid, die hem beschuldigde van het bespioneren van franchisenemers. B. rechtbank van koophandel
Parijs Volgens de uitspraak van maandag en dinsdag gerapporteerd door Guinot aan AFP, “is de rechter dat de elementen van Guinot’s expertise zijn overgenomen door L’Oréal.”

Het door de rechtbank vastgestelde bedrag is echter veel lager dan de vorderingen van Ginot, die een schadevergoeding vorderde van 13,5 miljoen euro omdat wordt aangenomen dat de Franse cosmeticagigant zijn ontwikkeling enorm heeft belemmerd door hem te bespioneren. Gino, die een paar honderd schoonheidsinstituten in Frankrijk heeft, beschuldigde L’Oréal ervan “onderzoekers” naar hen te sturen zonder te specificeren waar ze vandaan kwamen.

Vertrouwelijke informatie verkrijgen

Volgens Ginot, die in 2017 een rechtszaak aanspande, presenteerden deze onderzoekers zich als interne coördinatoren door het eigen management van de groep en verkregen ze vertrouwelijke details over het sponsoraanbod en kennis van de instituten, zowel bij werknemers als bij klanten.

“Door relevante schoonheidsspecialisten en consumenten niet te informeren over de identiteit van de onderzoekscommissaris, heeft (L’Oréal) oneerlijke middelen gebruikt om passende informatie te verkrijgen over een directe concurrent van een van zijn filialen”, oordeelde de rechtbank.

Hij vond echter dat de operatie veel minder ernstige financiële gevolgen had dan Ginot beweerde.

Beperkte internationale ontwikkeling

Voor de rechtbank heeft L’Oréal door op deze manier te handelen alleen een mogelijke internationale ontwikkeling geïdentificeerd, in het bijzonder Verenigde staat. “Als gevolg hiervan zal de rechtbank L’Oréal veroordelen om Ginot een vergoeding en rente te betalen van 300.000 euro voor het verlies van de kans om internationaal te ontwikkelen”, besluit de rechtbank, waarbij 70.000 euro aan gerechtskosten wordt toegevoegd. Ten koste van L’Oréal.

In antwoord op een vraag van AFP sloot de laatste het beroep niet uit en zei dat hij deze mogelijkheid “evalueerde”. Het bedrijf zegt “extreem verrast” te zijn door de beslissing en beweert te willen “begrijpen hoe L’Oréal, met behulp van acht interviews die door een externe dienstverlener met schoonheidsexperts zijn uitgevoerd, de kern van de knowhow heeft veroverd” dat behoort tot Ginot”.

READ  Belastingteruggave: Ben jij een van de belastingbetalers die deze dinsdag geld krijgt?