Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lena Khan, een felle criticus van GAFA, heeft de Amerikaanse antitrustchef benoemd

” Fantastisch ! “. Amerikaanse technologiejournalisten Jeffrey A. Fowler En de Mike Swift Dezelfde reactie was verrassend op Twitter op de aankondiging van de benoeming van Lina Khan als voorzitter van de Federal Trade Commission (FTC). Niemand had verwacht dat deze kritiek op de macht van de digitale reuzen dinsdag 15 juni zou worden betaald aan het hoofd van de Amerikaanse mededingingspolitie, slechts enkele uren nadat hij door een tweeledige stemming in de Senaat (69 tegen 28). tegen).

De schok die de verkiezing van Lena Khan door de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, veroorzaakte, komt mede door haar profiel. Op 32-jarige leeftijd werd deze vrouw het jongste hoofd van de stichting. De Amerikaanse media gaven ook aan dat ze in Londen werd geboren uit Pakistaanse ouders, voordat ze op elfjarige leeftijd naar de Verenigde Staten emigreerde.

Het is echter vooral de politieke lijn die de meester verdedigde.ik Khan, die een buitengewone weerklank geeft aan haar promotie: hoogleraar rechten aan de Columbia University (New York) is een prominent figuur in de oppositie “unipolair” GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon). In 2017, toen ze nog student was, riep ze in een artikel genaamd “The Amazon Antitrust Paradox” op tot een verandering in de beleidsrichting. De Verenigde Staten over deze kwestie, die sinds het einde van de jaren zeventig als te verzoenend wordt beschouwd met grote groepen, in naam van het welzijn van de consument.

Lees ook In de VS wil een parlementair rapport de GAFA-monopolies doorbreken

Sindsdien heeft Lena Khan gediend als juridisch directeur van de Open Markets Thought Foundation (die campagne voert tegen monopolies), een adviseur van het Democratische FTC-lid Rohit Chopra en de leidende rol bij het opstellen van een virulent parlementair rapport voor Democraten waarin wordt opgeroepen tot de wetgeving. of zelfs gedemonteerd.

READ  Wall Street daalt fors nadat inflatie stijgt - 10/06/2022 om 15:46

vijandige reacties

“Lena wordt een onverschrokken kampioen in het bedienen van consumenten”, Senator Elizabeth Warren, een senator uit Massachusetts, geïnspireerd door de acties van Mr.ik Khan tijdens haar campagne voor de Democratische nominatie, die ze beloofde “rusttijd” GAFA. ‘Lena heeft de macht om het Amerikaanse economische beleid te veranderen’ Enthousiaste Barry Lane, oprichter van Open Markets, citeert: De New York Times.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Open Markets, een denktank die een huisdier is geworden voor Google en Facebook

Aan de kant van de webindustrie leidde deze benoeming tot vijandige reacties: “Mik Khan heeft goed werk geleverd door de Amerikaanse linkerzijde ervan te overtuigen dat de antitrustwetten moeten worden hervormd, maar dat de FTC deze teksten moet toepassen zoals ze zijn, niet zoals ze willen.” NetChoice, een pressiegroep waartoe Google, Amazon of Facebook behoren, is bekritiseerd. Belichaam de nieuwe voorzitter van de Federal Trade Commission “Anti-monopolie populisme” die het risico loopt de Amerikaanse giganten te schaden omwille van? “Minder succesvolle buitenlandse concurrenten”, toegevoegd Informatietechnologie en informatiemaatschappij, Een denktank die wordt medegefinancierd door techreuzen.

Je hebt 31,03% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.