Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een beweging in Ile-de-France verwachtte maandag een oproep tot een nationale staking op 1 juli

Rijsel, 28 april 2011. Illustratie op SNCF in station Lille-Vlaanderen. – m librett / 20 minuten

De CGT Spoorwegarbeiders riepen op donderdag 1 juli een nationale staking uit, met name om het management te eisen
SNCF Woensdag kondigde de vakbond een algemene verhoging van de lonen en werkgelegenheid en “echte onderhandelingen voor een hoge sociale status” aan.

Deze beweging zal worden gevolgd door een regionale mobilisatie op maandag “langs deIle de France ‘, waar machinisten van RER- en voorstedelijke treinen door verschillende vakbonden tot staking worden opgeroepen omdat ‘de beker vol is’, protesten in het SUD-Rail bulletin, samen met CGT, Unsa en CFDT spoorwegen.

Een “zeer gevolgde” beweging volgens SUD-Rail

Deze oproep zal “sterk worden nagestreefd” en de beweging zal “zeer ontroerend” zijn, schat AFP Fabien Dumas, federaal secretaris van SUD-Rail. “Er is een algemeen gemopper, moe”, legde hij uit, in een “explosieve” sfeer, met “twijfels over de toekomst” met openheid voor concurrentie.

De secretaris-generaal van dit consortium, alleen gelanceerd door CGT-Cheminots, verklaarde dat de oproep van 1 juli “het gevolg was van een zekere drukverhoging op verschillende sites in mei en juni, wat de toename van de interne spanning illustreert” in de SNCF . , Laurent Bron. “Het is ook een cruciale periode voor discussies over de toekomstige sociale status van de spoorweggroep”, voegde hij eraan toe.

Verzamelen voor het hoofdkwartier van de SNCF

“Tegen de sociale jungle, voor onze lonen, onze banen, onze rechten, voor een sociaal statuut voor spoorwegarbeiders: ze zijn allemaal in staking! CGT-Cheminots dringt aan in haar oproep tot werkonderbreking. De eerste vakbond van de SNCF organiseerde eerder dinsdag een demonstratie voor het hoofdkwartier van de SNCF in Saint-Denis (Seine-Saint-Denis).

Onder zijn ongeveer 10 eisen, vraagt ​​CGT-Cheminots de SNCF om “de reorganisatie stop te zetten”, de activiteiten die aan onderaannemers zijn toegewezen “opnieuw onder te brengen” en “verkeersfaciliteiten” te behouden (gratis tickets of gereduceerd tarief voor spoorwegarbeiders en ook “stop Dochterondernemingen oprichten om te reageren op aanbestedingen voor regionale treincontracten, in het kader van het openen van de deur voor concurrentie, aldus het persbericht.

Openheid voor concurrentie en reorganisatie

De vakbond wil ook “een managementfunctie om te voorkomen dat de regering een nieuwe hervorming doorvoert” van het “speciale systeem” voor de pensionering van spoorwegarbeiders “via haar ontwerp-pensioendecreet”. CGT-Cheminots merkt op dat het het management medio mei op de hoogte heeft gesteld van “groeiende bezorgdheid binnen (het bedrijf)” en zegt dat het slechts “stilte” kreeg als reactie, ondanks de “meerdere arrestaties”.

In Ile-de-France kwamen de stakingsoproepen van de chauffeurs met eisen die per lijn kunnen verschillen, maar de “kleinste gemene deler” voor iedereen “is openheid voor concurrentie” en reorganisaties met het oog op “meerdere verkoop” SNCF zei Fabien Dumas tijdens de aanbestedingen. “Er is niets gedaan om ons gerust te stellen, en er is geen garantie voor spoorwegarbeiders”, hekelde hij.641

Betrokken

READ  Waar of niet waar. Moet je de verwarming uitzetten als je weg bent?