Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toekenning van cheques aan gezinnen overtuigt Bruno Le Maire niet

“Alles wat de Fransen doet geloven dat er gemakkelijke oplossingen zijn en gratis geld dat uit de hemel zal vallen zoals manna in de Bijbel, houdt geen stand”, zei de minister donderdag. Economie.

Degenen die hopen dat Frankrijk het voorbeeld van de VS op het gebied van stimuleringsmaatregelen zal volgen, moeten hun verwachtingen bijstellen. Toen hem werd gevraagd naar BFM Business, verwijderde de minister van Economische Zaken donderdag de mogelijkheid van: Gebruik van “helikoptergeld” consumptie te ondersteunen.

Deze oplossing om de ECB te verplichten cheques rechtstreeks aan huishoudens uit te delen, heeft geen steun van Bruno Le Maire: “De Europese Centrale Bank is onafhankelijk“Eerst riep hij het hoofd van Percy bijeen. Dus deze beslissing moet uitgaan van haar bevoegdheden, niet van Europese regeringen. Bovendien, “Alles wat de Fransen doet geloven dat er gemakkelijke oplossingen zijn en gratis geld dat uit de hemel zal vallen, zoals manna uit de Bijbel, houdt geen stand.“, Riep.

Dit is zeker de oplossing Ingehuurd in de Verenigde Staten, Meer “Amerikanen vullen niet-bestaande socialezekerheidsstelsels aan met on-demand ondersteuning“Bruno Le Maire lijn eronder. In Europa hebben sociale vangnetten het echter mogelijk gemaakt om de verwoestende effecten van de gezondheidscrisis op koopkracht en werkgelegenheid aanzienlijk te verminderen. Frankrijk is een model op dit gebied – met De enorme kosten van de overheidsfinanciënIk moet het onthouden-:In 2020 steeg de koopkracht van de Fransen, terwijl het bruto binnenlands product met 8% instortte. Dus vandaag is het niet nodig om cheques uit te schrijven naar de Fransen, hoewel we het ondersteunden […] hun koopkrachtDe minister analyseerde.

READ  Covid-19: meer dan 2 miljoen doses AstraZeneca in suspensie, wat doet u?

De weg voor het verdelen van geld aan huishoudens is onlangs door de Raad voor Economische Analyse naar voren gebracht: In een notitie ingediend op woensdagDe Stichting biedt de mogelijkheid om aan elke burger een cheque ter waarde van 800 euro te overhandigen. “Het gaat er niet om dit beleid te implementeren in de twee of drie maanden die uit de crisis komen, maar veeleer om dit instrument in de discussie te brengen, mocht zich een nieuwe potentiële crisis voordoen.”, identificeert Philip Martin, de president.

«French Tech heeft groot succes geboekt»

De minister van Economische Zaken blijft dus standvastig in zijn steun en roept in plaats daarvan op tot een cocktail die al meerdere keren is genoemd om de effecten van de crisis tegen te gaan. Ten eerste het goed beheer van de overheidsfinanciën, op basis van de meerjarige financieringswet. Daarna stimuleerde het de groei door middel van huishoudelijke consumptie, door zijn beloften”MeerEen toekomst zonder belastingverhogingen. Eindelijk, volhardingstructurele hervormingeninclusief pensioenhervorming.meerderheid“burgers”We realiseren ons dat om het systeem te redden, we het pensioenstelsel moeten hervormenDe minister zei zonder in te gaan op het tijdschema, dat het voorrecht van de president van de republiek blijft.

Bruno Le Maire feliciteerde zichzelf ook met het succes van French Tech, terwijl VivaTech-beurs Die ging woensdag open. “French Tech heeft groot succes geboekt“De minister salueerde en voegde eraan toe dat dit succes in heel Frankrijk moet worden gevoeld, door het creëren van banen en activiteiten in”alle regio’s».

READ  Beleggers zijn verlamd door Amerikaanse werkgelegenheidscijfers