Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De stad Lyon gaf 15 miljoen euro uit om 166 vervuilende gemeentelijke voertuigen te vervangen

Gregory Doucet Hij was op weg naar de garage van de afdeling Logistiek en Ceremonies (DLGF) in het 8e arrondissement van Lyon.

Bezoek “Achter de schermen van de stad, waar alles wordt voorbereid en niets wordt gezien“Om de vrijgave van 15 miljoen euro aan te kondigen ter vervanging van 166 vervuilende dienstvoertuigen tegen 2026. Voor de burgemeester is dit het geval”Op een heel concrete manier handelenIn de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Gebaseerd op de hittegolf in de Gallische hoofdstad een paar dagen geleden, merkte Gregory Ducet op dat “Lyon is een van de meest kwetsbare steden“Tot de top van de vervuiling. Dus de gemeente moet haar steentje bijdragen, vooral voor”geef het voorbeeld“Als onderdeel van de oprichting van een lage-emissiezone (ZFE) op het grondgebied van de stad Lyon.

Opmerkelijk is dat sinds het begin van het jaar 21 nieuwe “gereedschapswagens” op stadsaardgas (NGV) zijn ingezet. Deze worden over het algemeen gebruikt om openbare voorzieningen en tuinen te onderhouden. Ecologische en economische vernieuwing: met een volle tank van € 25 kan een vrachtwagen van dit type 300 kilometer rijden. Het enige probleem is dat het 30% minder betrouwbaar is en meer onderhoud vereist.

Als voor bepaalde toepassingen toch een warmtemotor nodig is, ontzegt de stad Lyon elektriciteit en de fiets niet. Ze kocht onlangs 41 geassisteerde fietsen en een dertigtal klassieke fietsen voor haar dealer en gemeentepolitie. Aan dit totaal zijn twee bakfietsen toegevoegd, met name ter vervanging van de oudere Renault Kangoo.

READ  Dit geldt ook voor de onroerende goederen van de staat!

Van dit budget van 15 miljoen is 10 miljoen euro gestemd Meerjarig investeringsplan. De overige vijf zijn in de zomer van 2020 gelanceerd.

Deze vlootvernieuwing zal aan het begin van het schooljaar worden aangevuld met aankondigingen over de vernieuwing van energie in openbare gebouwen in Lyon.

LM