Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grafieken. COVID-19: In Occitanie maken verontreinigende stoffen zich nog steeds “dicht bij de alarmdrempel” zorgen ARS

primair
Het regionale gezondheidsagentschap in Occitanie maakt zich zorgen over de besmetting in verband met Covid-19, die dicht bij de alarmdrempel blijft. In de ziekenhuizen in de regio zet de daling zich voort, maar ze vertraagt…

Occitanië worstelt om volledig te herstellen van deze vierde golf van Covid-19. Op dinsdag 28 september geeft de Regionale Gezondheidsdienst een geruststellende maar voorzichtige beoordeling van de gezondheidssituatie in het Regionale District: “De verbetering gaat door”, juicht de ARS.

Keerzijde is de besmetting, die deze zomer bijzonder hoog was: “Het aantal positieve gevallen is de afgelopen weken fors gedaald, maar ligt nog steeds dicht bij de drempel.
Alert In Occitanie, met gemiddeld 53,4 gevallen per 100.000 inwoners”, baart de gezondheidsautoriteiten zorgen. In ziekenhuizen in de regio is het aantal ziekenhuisopnames sinds eind augustus gedaald, maar sinds vorige week vertraagt ​​de daling: 720 mensen liggen nog steeds in het ziekenhuis vanwege Covid-19-besmetting in de regio.

Op de intensive care neemt ook het aantal opnames af: in de regio liggen momenteel 176 patiënten die een ernstige vorm van het virus hebben opgelopen op de intensive care. Het aantal patiënten in het ziekenhuis is het hoogst in de Haute-Garonne en Hérault.

Sterfgevallen die ‘aanzienlijk toenam’

Met betrekking tot sterfgevallen als gevolg van Covid-19 maakt de regionale gezondheidsdienst zich zorgen over bijzonder hoge verliezen: “Het aantal (cumulatieve, noot van de redactie) aan Covid-19 gerelateerde sterfgevallen is de afgelopen weken dramatisch toegenomen in onze ziekenhuizen: in Occitanie, Sinds het begin van de epidemie zijn 5.151 mensen aan dit virus overleden in ziekenhuizen”, aldus de gezondheidsautoriteiten.

READ  Head-to-head vergelijking: LG 48C1 vs Philips 48OLED806

Het aantal nieuwe sterfgevallen in verband met Covid-19, dat elke week wordt geregistreerd, is sinds eind augustus echter gedaald. De afgelopen zeven dagen zijn in het gebied 25 mensen overleden aan Covid-19.

Dan is er nog de vaccinatie: volgens de regionale gezondheidsdienst zijn er in Occitanie 8,4 miljoen doses geïnjecteerd sinds de vaccinatiecampagne op 4 januari begon. 4,5 miljoen mensen kregen in de regio minstens één eerste dosis (ofwel 77,1% van de totale bevolking). 90% van de volwassenen in het gebied heeft ten minste één dosis van het vaccin gekregen.