Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA lanceert Lucy om Jupiter-asteroïden te observeren

NASA lanceert Lucy om Jupiter-asteroïden te observeren

Het doel van de 12-jarige missie is om de vorming van ons zonnestelsel beter te begrijpen.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

NASA is klaar om Lucy volgende maand te lanceren. De missie, die op 16 oktober begint en 12 jaar duurt, zal voor het eerst asteroïden in dezelfde baan als Jupiter waarnemen. Tijdens zijn reis zal het ruimtevaartuig rond 2025 eerst over een asteroïde in de belangrijkste asteroïdengordel vliegen (tussen Mars en Jupiter), en vervolgens in de daaropvolgende jaren zeven Trojaanse asteroïden.

deze, “Hoewel ze zich in een zeer smal gebied bevinden, zijn ze erg verschillend van elkaar”Uitleg dinsdag 28 september Tijdens een persconferentie (in Engels) Hal Levison, hoofdonderzoeker van deze missie. “Ze hebben bijvoorbeeld heel verschillende kleuren, sommige grijs, sommige rood.”

Dus één theorie is dat deze asteroïden buiten de baan van Jupiter zijn gevormd voordat ze daar werden aangetrokken en dat deze kleuren weerspiegelen waar ze vandaan kwamen. “Wat Lucy ook ontdekt, het zal ons belangrijke aanwijzingen geven over hoe ons zonnestelsel is ontstaan.”zei NASA Planetary Science Division-directeur Laurie Glaze.

Uitgerust met enorme zonnepanelen, zal het ruimtevaartuig het eerste door zonne-energie aangedreven vaartuig zijn dat zich ver van de zon begeeft en meer asteroïden zal spotten dan ooit tevoren. Het zal onderzoekers ook in staat stellen de geologie, samenstelling, exacte dichtheid, massa en grootte van asteroïden te bestuderen. De totale kosten van de missie worden geschat op $ 891 miljoen.

READ  10 meest verwachte updates