Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google onthult het geheim van eiwitvouwing

De kunstmatige intelligentie van Google kan de 3D-structuur voorspellen van elk molecuul dat wordt gecodeerd door het menselijk genoom. Aanzienlijke vooruitgang opent een enorm veld van mogelijkheden.

“Ongelooflijk”, “revolutionair”, “bluf” … Als ze het hebben over het AlphaFold-platform, dat enkele dagen geleden werd onthuld door DeepMind (een dochteronderneming van Alphabet, het moederbedrijf van Google), hebben de specialisten geen gebrek aan superlatieven. Deze AI-tool kan de structuur voorspellen van de meeste eiwitten die worden gecodeerd door het menselijk genoom. Dit opent nieuwe wegen, vooral in de geneeskunde, en de meeste therapeutische producten gericht op eiwitten. Nadat het menselijk genoom in 2003 werd gepubliceerd, zou de beschikbaarheid van bijna al dit menselijke “eiwit” een nieuw keerpunt kunnen betekenen voor biomedisch onderzoek.

Basiscomponenten van levende organismen, eiwitten reguleren het functioneren van elk van onze cellen. Ze zijn essentieel voor alle biologische functies, van spijsvertering tot neurale communicatie en voortplanting. Enzymen, hormonen, receptoren, transporters… eiwitten zijn overal.

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 84% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor 1 euro voor 2 maanden

Al geabonneerd?
Inloggen

READ  Moderna zegt dat het vaccin minstens zes maanden effectief is