Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google I/O 2022: Google Wallet is terug!

KORT // Het is officieel, Google Wallet is terug. Nadat het Google Pay werd, verandert de tool opnieuw van naam en ondersteunt het nieuwe documenten.

Het was in de lucht en de media wijdverbreid verdacht Aankondiging tijdens Google I/O 2022. Google Wallet is terug om Google Pay in veel landen te vervangen. De nieuwe app lijkt grotendeels geïnspireerd door zijn rivaal Apple. Opnieuw ontworpen, ondersteunt het veel andere items dan eenvoudige creditcards om boodschappen te doen zonder onze telefoon te bellen.

Vanaf nu zijn vaccinatiekaarten, digitale ID’s, evenementtickets of zelfs autosleutels (in ieder geval digitaal) beschikbaar in Google Wallet. In de nabije toekomst ondersteunt de app rijbewijs-, hotel- en kantoorbadges. Nogmaals, deze ontwikkeling zal afhangen van de al dan niet aan Google verleende licenties – zoals overigens bij Apple het geval is – in verschillende landen.

In 42 landen, waaronder Frankrijk, waar Google Pay de belangrijkste betaalapp van Google is, wordt deze laatste de komende weken of maanden automatisch geüpdatet en vervangen door Google Wallet op Android en Wear OS.

READ  PlayStation VR2-headset onthuld met consoles - Nieuws