Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google gaat deze frustrerende beperking uit Google Maps verwijderen met Android Auto

Google gaat deze frustrerende beperking uit Google Maps verwijderen met Android Auto

Android Auto heeft zichzelf grotendeels opgelegd aan autoschermen, voor de omslachtige besturingssystemen van autofabrikanten. Alleen CarPlay van Apple kan het Remote App Viewing-systeem van Google overschaduwen. Het moet gezegd dat de twee vijandige broers hebben kunnen voldoen aan de behoeften van eenvoud van bediening en interface die automobilisten willen.

Google Maps op je smartphone en Android Auto tegelijk

Maar misschien doodt overdreven eenvoud eenvoud? Android Auto-bestuurders klagen al jaren over de onmogelijkheid om Google Maps op hun smartphones weer te geven als ze de route in Android Auto weergeven. De “volledige” Android-versie van de app bevat echter veel meer functies dan de Android Auto-versie. Het biedt bijvoorbeeld meer gegevens over de bestemming en een door de gebruiker aangepaste lijst met plaatsen. Android Auto is zeer beperkt.

Wanneer u de app op de smartphone probeert te starten, verschijnt er een foutmelding dat deze niet kan worden geopend omdat Google Maps op Android Auto actief is. De zoekmachine corrigeert het probleem. Gebruikers kunnen de app al gebruiken op beide media (smartphone en autoscherm) sinds versie 11.67.0701 van Google Maps.

Toch is nog niet iedereen getroffen door deze nieuwigheid. Het is mogelijk dat Google de functie aan het testen is, of het is een bug, maar het zou zonde zijn om gebruikers ervan te beroven (vooral nadat het voor een paar van hen is geactiveerd!). Het lijdt geen twijfel dat de positieve ontvangst van deze baan het bedrijf zal aanmoedigen om het op grotere schaal te verspreiden.