Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Goldman Sachs vraagt ​​medewerkers te bepalen of ze wel of niet zijn ingeënt tegen Covid

Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs Het heeft zijn werknemers in de Verenigde Staten gevraagd bekend te maken of ze al dan niet zijn ingeënt tegen Covid om de organisatie van een terugkeer naar kantoor te vergemakkelijken, volgens een nota die donderdag door AFP is geraadpleegd.

“Door uw vaccinatiestatus te registreren, kunnen we plannen voor de veilige terugkeer van alle werknemers naar kantoor terwijl we nog steeds voldoen aan de lokale volksgezondheidsmaatregelen”, Staat het in dit bericht. “Het is verplichte toestemming” Om het in een specifieke toepassing te selecteren vóór de middag van deze donderdag, wordt het toegevoegd. De vaccinatie zelf is niet verplicht door het bedrijf. “Hoewel we u sterk aanmoedigen om een ​​vaccin tegen Covid-19 te krijgen, begrijpen we dat het een persoonlijke keuze is.”, Is onderstreept in de notitie.

Volgens het Amerikaanse federale agentschap dat verantwoordelijk is voor het respecteren van antidiscriminatiewetten op de werkplek (EEOC), kunnen werkgevers eisen dat hun werknemers worden ingeënt tegen Covid, met uitzonderingen om medische redenen of religieuze bezwaren. Ze kunnen ook een bewijs van vaccinatie opvragen, zolang ze deze medische informatie vertrouwelijk houden.

nieuwe arbeidsvoorwaarden

Van Wall Street tot Silicon Valley werken bedrijven aan nieuwe zakelijke voorwaarden. Begin mei riep Goldman Sachs zijn medewerkers op om maatregelen te treffen om vanaf 14 juni weer op kantoor in de Verenigde Staten te kunnen terugkeren. JPMorgan Chase heeft zijn Amerikaanse werknemers ook gewaarschuwd dat het verwacht dat ze uiterlijk in juli weer op kantoor zijn, in ieder geval parttime.

READ  LIVE - Covid-19: Canada keurt Pfizer-BioNTech-vaccin voor tieners vanaf 12 jaar goed

Van zijn kant heeft Facebook woensdag aangekondigd dat Werknemers krijgen de mogelijkheid om thuis te werken De lange termijn. Apple wil van zijn kant dat zijn werknemers vanaf de herfst minstens drie dagen per week terugkeren.

zie ook – COVID-19: Wanneer komt u na vaccinatie in aanmerking voor een gezondheidskaart?