Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Depolarisatoren, veganistisch, met USB-poorten…Nieuwe generatie bushokjes komt eraan

Het dak van het bushokje Etoile-Bourse is voorzien van schuim en een ventilatiesysteem. – JCDecaux

  • Een kleine revolutie voor bushokjes in de Eurometropool Straatsburg! In 33 gemeenten komen nieuwe gemeenten, waarvan sommige met specifieke kenmerken.
  • De meest prominente is degene die vervuiling verwijdert. Hoe het werkt ? We leggen het je allemaal uit.
  • In een dertigtal abri’s, minstens één per gemeente, zijn vandaag al USB-poorten geïnstalleerd, evenals fietspompstations.

Wat als u tijdens het wachten op de bus frisse lucht kon inademen? Een experiment in deze richting is aan de gang in Straatsburg.
Als in de nacht sinds februariJCDecaux heeft twee decontaminerende bushokjes geïnstalleerd: een op Place de la Bourse en een in de buurt van de National School of Administration (ENA).

Wat is het principe van deze ontwikkelingen? Schuimdak gemonteerd op het dak en vangt fijnstof op, met een ventilatiesysteem in de box eronder. Het filtert ongeveer 15 m3 per minuut, of het volume van de beschutting.bus ’”, legt Timmy Flom uit, een innovatie-ingenieur binnen het bedrijf.

In de bètafase zal het systeem de komende twee jaar niet permanent werken. Aanwezigheidsradars en applicaties worden gelanceerd het weer. “Het doel zal vooral zijn om het tijdens de piekperiodes te laten werken.”
verontreiniging ”, vult de specialist aan en legt uit dat zonnepanelen hem straks ook van stroom kunnen voorzien.

Uitgebreid vernieuwingsprogramma

Dit is een van de mogelijke ontwikkelingen. U ziet onder andere bushokjes (en trams) in de Elzasser Eurometropool. Ten eerste omdat er tegen 2030 overal nieuwe toestellen geïnstalleerd moeten zijn. “Er zullen er ongeveer 1.500 tegenover 1.130 zijn in alle gemeenten”, legt Beatrice Polo uit, vice-president van het conglomeraat dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van wegen en openbare ruimte.

“Het is een enorm renovatieprogramma dat volledig wordt gefinancierd door middel van advertenties en dat geen enkele uitgave van de burger met zich meebrengt”, definieert Nicolas Filippoteau, regionaal directeur Elzas Franche-Comté van JCDecaux. Maar we zullen ze niet allemaal veranderen, we behouden de structuren en besteden bijvoorbeeld alle verlichting in led. “

Twee bushokjes in Straatsburg hadden begroeiing op hun daken. – JCDecaux

In zo’n dertig jaar zijn er in ieder geval één per gemeente nu al USB-poorten geplaatst, evenals fietspompstations. Ook worden schermen met live wachttijden uitgerold. Ten slotte zijn de daken van twee bushokjes, Place d’Austerlitz en Quai Sturm, bedekt met kruidachtige planten. In september komen er nog twee met plantenwanden bij. “Het heeft een esthetisch voordeel en in termen van waterretentie”, besluit Timmy Flom.

READ  Man valt twee stewardessen seksueel aan en wordt vastgebonden door passagiers