Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Formulier mei 2021 is eindelijk beschikbaar

Solidariteitsfonds. Het formulier Solidariteitsfonds is online gezet, na onderhoud aan de belastingwebsite donderdag. Vrijdag worden nog meer vertragingen verwacht.

[Mis à jour le 11 juin 2021 à 17h02] 10 juni was een bijzonder lange dag voor veel bedrijfsleiders en zelfstandigen, en deze vrijdag was net zo veelbelovend. En terwijl de minister van Economische Zaken, Bruno Le Maire, had beloofd om donderdag het Solidariteitsfonds-formulier voor de verliezen van mei 2021 online te zetten, kwam de belastingwebsite in de problemen, waardoor ze gedwongen werd om het enkele uren aan te houden. Het was alleen mogelijk om het ‘s avonds op internet te zetten. Het lijkt erop dat deze problemen zich voortzetten op de belastingwebsite. “Vanwege het grote aantal aanvragen dat momenteel wordt ingediend, organiseert het Directoraat-Generaal van Openbare Financiën de communicatie om ervoor te zorgen dat alle gebruikers onder de beste omstandigheden toegang hebben tot beveiligde berichten”, kunnen we lezen door op beveiligde berichten te klikken. “We nodigen u daarom uit om later opnieuw verbinding te maken om uw operatie uit te voeren. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de DGFiP-dienst die uw dossier beheert.” Wat de bedrijven die het sinds vanmorgen proberen te bereiken nog steeds dwars zit.

Het bijbehorende decreet is enkele weken geleden gepubliceerd. De procedures blijven hetzelfde, u moet verbinding maken met uw persoonlijke ruimte en het formulier aanmaken vanuit uw beveiligde berichtensysteem, met vermelding van uw SIRET-nummer. U weet niet hoeveel compensatie u kunt verwachten:

 • Tot € 10.000 of 20% van de omzet (binnen € 200.000): voor bedrijven die de hele maand mei gesloten zijn.
 • 1.500 euro tussen 20% en 50% omzetverlies: voor bedrijven die sinds 19 mei weer open zijn.
 • Tot € 10.000 of 20% van de omzet, meer dan 50% van het omzetverlies: voor bedrijven die per 19 mei weer open gaan.
 • Tot € 10.000 van een verlies van 50%: voor bedrijven in het S1 en S1bis segment.
 • 15% van de omzet als het verlies tussen 50 en 70% van de omzet ligt: ​​voor aannemers S1 en S1bis
 • Tot 20% van het handelsvolume van zwaar getroffen bedrijven.
 • Tot 1.500 euro: voor bedrijven in onbeschermde sectoren die 50% van hun omzet verliezen.

De procedure voor het invullen van het formulier is wat ingewikkelder geworden:

Wees voorzichtig bij het invullen van al uw gegevens. De kleinste fout kan uw dossier enkele weken vertragen. Ter herinnering: het Solidariteitsfonds staat de betaling toe van financiële steun tussen 1.500 en 10.000 euro of 20% van de omzet met een maximum van 200.000 euro.

Vanaf juni veranderen de voorwaarden van het Solidariteitsfonds. Dit is binnen het bereik van de bedrijven die het hardst door de gezondheidscrisis worden getroffen – zonder omzetvereiste. Wel wordt het compensatiebedrag naar beneden bijgesteld: 40% voor verliezen in juni 2021, 30% in juli en 20% in augustus. “We zullen ons richten op de sectoren die het zwaarst getroffen zijn en alle aanwijzingen zijn dat dit hotels, bars en restaurants zijn … allemaal die al lang gesloten zijn”, merkte Bruno Le Maire op. “We zullen geleidelijk doen wat nodig is (…), met een ontmoetingsclausule eind augustus om ervoor te zorgen dat niemand grote problemen krijgt.”

READ  Gas, gedeeltelijke werkloosheid en wintervakantie.. wat verandert er op 1 juni in Frankrijk

De minister van Economische Zaken wilde gerustgesteld worden: het Solidariteitsfonds blijft hetzelfde tot mei 2021. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor het toestel en het steunbedrag, tot 10.000 euro of 20% omzet tot maximaal 200.000 euro. De openingsdatum van het aangepaste formulier is niet bekendgemaakt. Het zou naar alle waarschijnlijkheid vanaf begin juni moeten plaatsvinden. Verlenging van de looptijd van het Solidariteitsfonds.

Moeten we extra maatregelen verwachten? De besluit Onze correspondent publiceerde donderdag 27 mei in de Staatscourant. Dit is wat het decreet doet:

 • “Het neemt het ononderbroken karakter van de sluiting tijdens de maand mei weg voor bedrijven die hun hoofdwinkelactiviteiten uitoefenen en ten minste één van hun winkels hebben gevestigd in een winkelcentrum van een of meer gebouwen waarvan de bruikbare commerciële oppervlakte groter is dan of gelijk is aan tot tienduizend vierkante meter, vanwege de heropening op 19 mei 2021”, kunnen we lezen.
 • Wat de omzetreferentie betreft, zijn de voorwaarden identiek aan die van de afgelopen maanden: u moet behouden “Bedrijfsvolume behaald tijdens de maand mei 2019, of de gemiddelde maandelijkse omzet van 2019 volgens de optie gekozen door het bedrijf bij het aanvragen van de maand” februari 2021 of, indien van toepassing, voor maart 2021 indien geen aanvraag voor februari 2021 of, indien van toepassing, voor april 2021 indien geen aanvraag voor februari en maart 2021 of indien het Solidariteitsfonds niet wordt aangevraagd voor april 2021 omzet behaald in mei 2019 of gemiddelde omzet Maandelijks voor 2019″.
 • De deadline voor het indienen van uw dossier is 31 juli 2021 op de belastingwebsite.
 • De activiteit moet voor 31 januari gestart zijn.

Vanaf juni 2021 veranderen de voorwaarden van het Solidariteitsfonds. Bedrijven die nog steeds onderworpen zijn aan het openbare ontvangstverbod, kunnen nog steeds toegang krijgen tot het apparaat, zoals het momenteel bestaat. Voor bedrijven in sectoren die zwaar getroffen zijn door de gezondheidscrisis (toerisme, evenementen, sport en cultuur), waarvan de ondernemingen geleidelijk hun deuren mogen heropenen, zullen de omstandigheden veranderen.

Het fonds is toegankelijk ongeacht het omzetverlies. Aan de andere kant zal het bedrag van de bijstand uit het Solidariteitsfonds veranderen. Het zal 40% van het omzetverlies vertegenwoordigen in vergelijking met juni 2019. Het maximale bedrag blijft 20% van de omzet, in de range van € 200.000.

READ  In de Verenigde Staten heeft het bedrijfsleven moeite om te herstellen door een tekort aan arbeidskrachten

Een solidariteitsfonds voor juli 2021?

Vanaf juli 2021 neemt de hulp uit het Solidariteitsfonds weer af. Het zal 30% van het omzetverlies vertegenwoordigen in vergelijking met juli 2019. De voorwaarden moeten hetzelfde blijven.

Hoe ziet het Solidariteitsfonds eruit voor augustus 2021?

Augustus markeert de laatste fase voordat de steun uit het Solidariteitsfonds definitief verdwijnt. Het bedrag van de bijstand zal 20% van het verkoopverlies vertegenwoordigen in vergelijking met augustus 2019.

Het formulier Solidariteitsfonds is beschikbaar tot 30 juni. Veel bedrijven moesten deze maand hun deuren blijven sluiten vanwege de derde sluiting. De procedures blijven hetzelfde. Niet alle bedrijven kunnen profiteren van de steun van het Solidariteitsfonds voor april 2021. Sinds de start vorig jaar is het apparaat grondig getransformeerd om te reageren op gezondheidsbeperkingen. Dit zijn de voorwaarden voor het aanvragen van bijstand uit het Solidariteitsfonds:

 • Ze begonnen hun activiteit vóór 31 januari 2021
 • Niet verplicht geliquideerd op 1 maart 2020
 • een administratieve afsluiting hebben ondergaan – en een verlies van ten minste 20% van het verkoopvolume hebben ervaren door de consolidatie van de afhaalverkoop – of
 • De meerderheidsmanager heeft per 1 april 2021 geen voltijds dienstverband.
 • Voor bedrijven in S1bis-segmenten moet er tussen 15 maart en 15 mei (eerste boeking) een verlies aan bedrijfsvolume “van minimaal 80% zijn (eerste boeking) indien gemaakt vóór 1 maart 2020; met minimaal 80% tussen 1 en 30 november 2020 (tweede reservering); minimaal 10% tussen 2019 en 2020 voor bedrijven opgericht vóór 1 december 2019 “, kunnen we lezen op de pagina gewijd aan het ministerie van Economische Zaken.

Welke omzetreferentie moet worden bewaard voor april 2021?

Net als in de voorgaande maanden hangt alles af van de startdatum van je activiteit en of je de afgelopen maanden al om hulp van het Solidariteitsfonds hebt gevraagd. Samenvatten:

 • Als uw bedrijf al in april 2019 was opgericht: u moet de verkoop van april 2019 of de gemiddelde maandomzet van 2019 behouden, afhankelijk van wat u hebt aangevraagd voor februari 2021 of maart 2021. U heeft gedurende de maanden geen stappen ondernomen eerder vermeld, hebt u de keuze tussen deze twee referenties.
 • Uw bedrijf is geboren tussen 1 juni 2019 en 31 januari 2020: Gemiddelde maandelijkse omzet over de periode tussen de oprichtingsdatum en 29 februari 2020.
 • Uw bedrijf is ontstaan ​​tussen 1 februari 2020 en 29 februari 2020: omzet werd behaald in februari 2020 en in de loop van een maand afgebouwd.
 • Uw bedrijf opgericht tussen 1 maart 2020 en 30 september 2020: Gemiddelde maandelijkse omzet behaald tussen 1 juli 2020, of bij gebrek daaraan, de datum van oprichting en 31 oktober 2020
 • Uw bedrijf is opgericht in januari 2021: omzet in februari 2021.
READ  222 BNP Paribas-medewerkers verdienden in 2020 een bonus van meer dan € 1 miljoen

Wat dacht je van Click and Collect voor Solidariteitsfonds in april 2021?

Om te bepalen of u in aanmerking komt voor het Solidariteitsfonds, moeten kwitanties van verkoop op afstand worden bijgevoegd in de winkel (click and collect) of bij levering of zelfs bij afhalen. Aan de andere kant telt de vrucht van deze verkopen niet mee voor de berekening van het bedrag van de steun uit het Solidariteitsfonds voor de maand april 2021.

Wat is de berekening van de steun uit het Solidariteitsfonds april 2021?

Het bedrag van de steun van het Solidariteitsfonds voor april hangt, net als in de voorgaande maanden, af van verschillende factoren: uw activiteitssector en het bedrag van uw omzetverlies. We vatten de scenario’s samen:

 • Uw bedrijf moet de hele april 2021 gesloten zijn: als u een omzetverlies heeft van minimaal 20%, komt het bedrag overeen met het omzetverlies dat voor april 2021 is geregistreerd ten opzichte van de standaardomzet tot een limiet van € 10.000 of 20% van de standaardomzet Maximaal 200.000 euro.
 • Uw zaak is een deel van april 2021 gesloten: als het omzetverlies tussen de 20% en 50% ligt, is de hulp maximaal 1.500 euro. Als het groter is dan 50%, is het gelijk aan € 10.000 of 20% van het referentierendement in het bereik van € 200.000.
 • Uw bedrijf maakt deel uit van de S1-segmenten en vertoont een reductie van meer dan 50%: als het verlies groter is dan 70%, is de bijstand maximaal 10.000 euro, 15% of 20% van het referentiehandelsvolume; € 10.000 of 15% van de omzet bij een omzetverlies tussen de 50% en 70%.
 • Uw bedrijf maakt deel uit van S1bis-segmenten en vertoont een daling van meer dan 50%: als het verlies groter is dan 70%, is het bedrag van de bijstand gelijk aan “80% van het verlies (of 100% als het verlies minder dan 1.500 euro is) ), tot een maximum van 10.000 euro, of 20% van het referentiehandelsvolume. Verliezen variëren van 50% tot 70% en het bedrag van de bijstand is 15% van het referentiehandelsvolume.
 • Uw bedrijf maakt geen deel uit van een regeling, maar heeft een korting van 50% gekregen: de steun is niet hoger dan 1.500 euro.

Het is een feit: het Solidariteitsfonds en zijn voorwaarden zijn aanzienlijk complexer geworden sinds het een jaar geleden werd opgericht. Om bedrijfsleiders te begeleiden, heeft de Belastingdienst regelmatig bijgewerkte veelgestelde vragen gepubliceerd. je kan het vinden Op de website van het ministerie.