Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cac 40 op nieuwe hoogtepunten gedurende meer dan twintig jaar ondanks inflatiedruk, marktnieuws

De Parijse aandelenmarkt bereikte vrijdag nieuwe hoogtepunten in twintig jaar, gesteund door de hoop dat de grote centrale banken meegaand zullen blijven ondanks tekenen van prijsdruk. De Europese centrale bank Gisteren bevestigde het ook zijn engagement om zijn ondersteunende maatregelen te handhaven, ondanks de toename van zijn groei- en inflatieverwachtingen voor dit jaar eurozones.

De 40 Een stijging van 0,83% tot 6600,66 punten. De index van Parijs steeg in de loop van de week met 1,3%. Op Wall Street trokken de Amerikaanse markten zich wat terug na de opnames van de vorige dag.

De Europese Centrale Bank verwacht niet dat de inflatie haar doel zal halen “Bijna, maar minder dan 2%”tegen 2023, volgens de nieuwe economische prognose die donderdag is vrijgegeven. “We kunnen op zijn minst net zo geduldig zijn als de Amerikaanse Federal Reserve, omdat de situatie in de eurozone anders is.”Gouverneur zei: Bank van Frankrijk, Villeroy de Galhau, vanmorgen op Radio Classic. naar mij Verenigde staatDe consumentenprijzen stegen in mei met 5% op jaarbasis.

advertentie van voer het volgend kwartaal?

Zowel handelaren als investeerders houden vast aan de analyse van de centrale bankiers dat de inflatoire rally, die grotendeels wordt aangewakkerd door een zwak basiseffect en aanboddruk, slechts tijdelijk zal zijn. Op de obligatiemarkt zakte het rendement op Amerikaanse 10-jaars obligaties rond de 1,46-1,47% na vanochtend het laagste punt in drie maanden van iets minder dan 1,43% te hebben bereikt.

Volgende dinsdag en woensdag komt de monetaire-beleidsraad van de Federal Reserve bijeen. Economen zullen zijn verklaring onderzoeken op de mogelijke opkomst van het woord “taper”, wat op dit moment onwaarschijnlijk lijkt. Voor de meeste waarnemers zouden de besprekingen over de vertraging van de aankoop van activa pas eind augustus serieus moeten beginnen en het seminar over monetair beleid in Jackson Hole. Volgens de consensus van Reuters verwachtten van de 50 ondervraagde economen 29 aankondigingen in het volgende kwartaal, waaronder 13 die denken dat ze tijdens Jackson Hole zullen gebeuren. De “afname” zal echter pas in het eerste kwartaal van volgend jaar van kracht worden.

READ  'S Werelds sterkste magneet komt binnenkort op de Iter Reactor-site

Punten scoren, Renault laadt zijn batterijen weer op

kalender Hij won meer dan 8% in DTH. De herverzekeringsmaatschappij en haar eerste aandeelhouder, Covea, kondigden een “Dealovereenkomst” Om een ​​einde te maken aan het conflict tussen hen sinds de overnamepoging die Covea in 2018 lanceerde. Deze laatste heeft dus afgezien van elk overnamebod.

op Cac40, Renault Vandaag de beste prestatie neergezet (+7%). Het aandeel probeert zijn achterstand in te halen met een stijging van slechts 3% sinds het begin van het jaar, vergeleken met een sprong van bijna 30% in de Europese Stoxx auto-index en meer dan 50% van Volkswagen. De Franse fabrikant zou aan het einde van de maand ook zijn strategie voor elektrische voertuigen moeten evalueren.

in luxe, LVMH En de Hermes U heeft nieuwe beursrecords bereikt.

Airbus Het steeg met 1,7%, terwijl Credit Suisse de dekking voor de “superieure” vliegtuigfabrikant op zich nam om € 101 te behalen.

Naast andere analistenbeoordelingen herhaalde Exane BNP Paribas zijn “outperform”-aanbeveling. capgemini (+3%). Berenberg noteerde bioMérieux (+2%) van “verkopen” naar “houden”.