Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CPF-zwendel: telefoontjes, sms, pas op voor oplichters die uw trainingsaccount willen hacken

Gewetenloze opleidingsorganisaties gebruiken illegale methoden om stemmen te verzamelen om mensen te laten betalen voor beroepsopleidingen onder het CPF. Ons advies om hun tactiek te dwarsbomen.

Het begint allemaal met een onbekend telefoontje dat we soms onbedoeld en meestal in ieder geval op tijd krijgen. Op het telefoonscherm wordt een nummer weergegeven dat begint met 09. Claim het platform “Mijn trainingsaccount‘, levert een medewerker haar tekst vol vertrouwen af.

Op de achtergrond hoor je andere stemmen, alsof het een callcenter is. “Ken je een persoonlijk trainingsaccount? Ja? Weet je dat je het risico loopt alles te verliezen waar je sinds het begin van je carrière aan hebt bijgedragen?”

Goed gemaakte oplichting

De gesprekspartner biedt noodzakelijkerwijs op maat gemaakte en hooggekwalificeerde trainingen. Engelse lessen, omscholing in toerisme, stages in de kunsthandel, alles is mogelijk. En daarvoor is niets eenvoudiger, het enige wat u hoeft te doen is twee of drie gegevens verstrekken, zoals uw inloggegevens, en uw CPF geheel of gedeeltelijk deblokkeren. De kosten van elke training: van 1000 tot 2500 euro.

Deadline 1 juli 2021

De gerapporteerde zwendel is de afgelopen weken enkele maanden geïntensiveerd. Oplichters spelen op het mysterie dat bij een date hoort 1وعدhij is juli 2021. Op deze datum vervangt het CPF definitief het Individueel Recht op Stage (DIF). Om de verdiende uren onder de DIF niet permanent te verliezen, moeten werknemers deze verplicht opnemen in het CPF vóór de eerstehij is volgende juli.

Soms is de zwendel om te suggereren dat DIF-overdrachtsacties worden uitgevoerd. Zodra de items toegang hebben tot het account van het slachtoffer, is het aan hen om ze over te hevelen. Volgens de site waakzaamheid van de overheid tegen elektronisch toezicht, Op deze manier was eind 2020 al 10 miljoen euro verduisterd.

READ  SNCF: TGV Perpignan - Parijs duurt 9 uur om zijn bestemming te bereiken ... via Marseille

Naast het telefoontje wordt het beoogde slachtoffer soms per e-mail gecontacteerd, met een adres dat zich de identiteit van een vertrouwde derde partij toe-eigent. Ze kan ook een sms ontvangen met een hyperlink. Vorige week ontvingen honderdduizenden Fransen de volgende tekst:

De link leidt naar een online formulier, bedoeld om de persoon veilig te houden en aan te moedigen persoonlijke gegevens vrij te geven. Maar deze website bevat geen enkele vermelding van juridische informatie die het mogelijk zou maken om officieel goedgekeurd te worden.

Hoe val je niet in de val?

website cybermalveillance.gouv.fr Verzamel getuigenissen en onthoud het Noch de Caisse des Dépôts, noch de Pôle Emploi, noch het Ministerie van Arbeid stellen telefonische inlichtingen over het CPF.. Het spreekt voor zich dat het altijd een heel slecht idee zou zijn om een ​​vreemde uw beveiligingsnummer, wachtwoord of persoonlijke informatie te geven.

Gelukkig hebben slachtoffers van deze praktijken een remedie: “Alle rechten die frauduleus zijn gebruikt, zijn beperkt, Caisse des Dépôts gaat naarUFC wat te kiezen Die nodigt mensen die het doelwit zijn, of die verrast zijn door de manier waarop ze zijn benaderd, uit om dit te melden op de site of mobiele applicatie, mijn trainingsaccount of op 0970823551 (ma-vr 9.00 uur 17.00 uur, gratis bellen) .