Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Goed zijn in wiskunde is een goede manier om te verbeteren in hardlopen!

Goed zijn in wiskunde is een goede manier om te verbeteren in hardlopen!

Om de prestaties ervan te verbeteren Hij rendeJe moet trainen, maar niet alleen dat. In een studie die op 5 maart in het tijdschrift werd gepubliceerd Grenzen in sport en actief levenEen Frans-Brits team, waaronder onderzoekers van het National Centre for Scientific Research (CNRS), heeft de kenmerken van een verbazingwekkend wiskundig model onthuld. Deze laatste is vooral in staat om de beste fysiologische omstandigheden voor te berekenen Race Door de energiebronnen van de deelnemers te meten, evenals hun motivatie. “Het model geeft aanleiding tot het probleem van het optimaliseren van de uiteindelijke racetijd, inspanning en energieverbruik. Dit is de eerste keer dat dit model ook rekening houdt met de variabiliteit van motorische controle, dat wil zeggen de rol van de hersenen in het proces van het produceren van beweging ”, kunnen we lezen in een artikel gepubliceerd op CNRS-website.

Om deze studie te ontwikkelen, analyseerden de onderzoekers gegevens van verschillende kampioenschapsraces, waaronder die van Matthew Hudson-Smith en Femke Paul (400 meter), en Jakob Ingebrigtsen en Gaya Sabatini (1.500 meter). Dankzij de resultaten ontwikkelden wetenschappers een wiskundig model dat “alle fysiologische factoren van de bestudeerde hardlopers berekent, in het bijzonder het zuurstofverbruik of VO2 (de zuurstofstroom die wordt omgezet in energie) en de energie die wordt verbruikt tijdens de inspanning, en simuleert de verschillen”, leggen Antoine Le Hérièque en Amandine Avtalion, onderzoekers van het Centrum voor Nationaal Wetenschappelijk Onderzoek, uit. Zo maakt de wiskunde het mogelijk (…)

(…) Klik hier om meer te zien

Een meteoriet ter grootte van een auto raakte de aarde
Waarom lijkt de maan groter aan de horizon?
Wat is astrotoerisme, reizen met je hoofd in de sterren zonder de aarde te verlaten?
Hoe werkt de verwarming?
Is het mogelijk om het weer kunstmatig te veranderen?

READ  Europa zal Venus aanvallen met de EnVision-missie