Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze test van vijf woorden is een van de eenvoudigste tests om het begin van de ziekte van Alzheimer op te sporen – Western France Evening Edition

Deze test van vijf woorden is een van de eenvoudigste tests om het begin van de ziekte van Alzheimer op te sporen – Western France Evening Edition

Een referentiecontrole om de betrouwbaarheid van uw episodisch geheugen te beoordelen. De vijfwoordentest helpt bij het opsporen van het begin van de ziekte van Alzheimer als deze wordt vermoed. Het is voldoende om een ​​programma op te zetten om de voortgang van de degeneratie te vertragen.

Hoe kunnen we onderscheid maken tussen tijdelijk geheugenverlies en het begin van cognitieve achteruitgang? Naarmate we ouder worden, wordt elke fout, zelfs een onbeduidende, een bron van angst voor degenen die het spook van de ziekte van Alzheimer aan de horizon zien opdoemen. Deze gezondheidsaandoening tast vooral het geheugen aan en vertegenwoordigt volgens de organisatie de belangrijkste oorzaak van verlies van onafhankelijkheid (taal, dagelijkse gebaren, enz.). Volksgezondheid Frankrijk. De dagelijkse beproeving van de familieleden van de 1,2 miljoen Fransen die aan deze ziekte lijden, bestaat uit het hulpeloos volgen van de ontwikkeling van deze degeneratie. als Er is geen remedie om deze ziekte te overwinnen, maar het is wel mogelijk om de progressie ervan te vertragen… op voorwaarde dat de ziekte op tijd wordt ontdekt.

Lees ook: Hoe voorkom je dat je de ziekte van Alzheimer krijgt? Hier zijn vijf tips om ze zo snel mogelijk in de praktijk te brengen

Slechts vijf woorden om te onthouden

Om de eerste symptomen op te sporen is een vrij eenvoudig onderzoek ontwikkeld als er vermoedens ontstaan. Deze vijfwoordentest, ontwikkeld door neuroloog Bruno Dubois, wordt beschouwd als de snelste van de zeven tests die zijn vermeld door de Hoge Autoriteit voor de Gezondheid (HAS).

Tijdens dit medische experiment krijgt de cavia een lijst van vijf woorden, die hij aan een specifieke categorie moet koppelen, voordat hij ze uit zijn hoofd leert. De dokter draait dan het papier met de lijst om, vraagt ​​hem om het nogmaals te lezen, onmiddellijk en vervolgens in verschillende latere stadia van de uitwisseling, en vraagt ​​hem om het zich te herinneren als dat nodig is. “Deze test richt zich specifiek op het verkennen van het geheugen, vooral het episodisch geheugen.”Professor Marc Verney, neuroloog en geriater, medisch directeur van de afdeling Universitaire Geneeskunde van het Pitié-Salpetriere Ziekenhuis in Parijs, identificeert in kolommen Huidige vrouw . Als de patiënt zich ondanks de hulp van de arts de lijst niet kan herinneren, worden uitgebreide neuropsychologische onderzoeken voorgeschreven om de diagnose te bevestigen.

READ  Prachtig uitzicht op de Melkweg onthuld door de laatste maansverduistering

Lees ook: “Ze zijn geraakt”: om te kalmeren kunnen Alzheimerpatiënten vertrouwen op… poppen

De tests werden zeer weinig gebruikt

Hoewel dit experiment van ongeveer tien minuten geen onfeilbare diagnose garandeert, maakt het het in ieder geval mogelijk enkele van de mogelijke oorzaken van deze afwezigheden weg te nemen. “De DuBois 5-woordentest beoordeelt alleen het geheugen.”Onder onze collega's, voegt professor Verney toe Figaro . “Het heeft het voordeel dat het het mogelijk maakt om het type geheugenstoornis te interpreteren om bijvoorbeeld onderscheid te maken tussen een patiënt met een depressie en een patiënt met de ziekte van Alzheimer in een vroeg stadium. Maar deze test beoordeelt geen andere cognitieve sectoren zoals executieve functies.”.

Hoewel deze tests niet erg beperkend zijn, zijn ze lang niet voor iedereen beschikbaar. “Deze tests worden heel weinig gebruikt door huisartsen, maar we zien een generatie-impact bij jongere artsen die zich meer bewust zijn van het gebruik van deze tests.” Verwijst naar de behandelaar. Bij twijfel is de beste oplossing in ieder geval eerst contact opnemen met uw arts.