Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gil Mutiz wordt een van de vier Zwitserse…

Van de vier Zwitsers die zondag aan de start staan ​​van het EK in Cole du Femme (Nederland), zal Gil Mutiz niet de meest verwachte zijn. De sterke man heet momenteel Kevin Kohn, nummer 20 in de laatste ronde van de World Cup in Overijce (België). Hier keerde de renner uit Collonges terug naar de Wereldbeker. Hole, terwijl hij 25e was, viel uiteindelijk naar de 33e, 6’30 achter de Belg Elie Esserbet. “Ik heb het gevoel dat de vereiste er is, maar ik heb natuurlijk geen referenties, op dit niveau, om naar een rating voor Europeanen te kijken. Er zullen niet veel geregistreerden zijn. Maar degenen die er zijn, zijn de beste in de discipline.”

veeleisend land met heuvels

Cross Team Legendre-lid Jill Moties staat 72e op de wereldranglijst. Hij kent deze cursus niet in Nederland, maar verwacht een zeer fysieke planning. “Het is een race zonder weerga op zeer heuvelachtig terrein. Het circuit lijkt me goed te passen. Als ik het heb over de weersvoorspellingen in de Elzas tegenwoordig, verwacht ik een goede baan. In vergelijking met vorig seizoen ben ik nog steeds een stap voor. In het team was het Kevin Kohn. Heel sterk in de VS. In België was hij iets minder comfortabel. Maar hij is onze leider. Voorin zal Overijse winnaar Eli Esserbet de topkandidaat zijn. Bijna onaangeroerd. Overwinning mag de Belgen sowieso niet ontgaan.”

Lees ook: Cyclocross: Jill Motez werkt niet langer alleen