Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gigantische virussen ontdekt in een arctisch meer

Door steeds dieper in de diepten van het noordpoolgebied te boren, doen wetenschappers huiveringwekkende ontdekkingen. Zoals bijvoorbeeld het tegenkomen van gigantische virussen die de algen van een ongewoon meer aan de andere kant van de wereld infecteren.

De resultaten van deze zoekopdracht zijn gepubliceerd in het tijdschrift Toegepaste en milieumicrobiologieEn de Hij presenteerde het werk van een groep wetenschappers die het meer van het Milne Fjord-platform gingen bestuderen, ongeveer honderd kilometer van de Noordpool.

Dit meer heeft een bijzonderheid: het bestaat uit een massa zoet water die net boven het zeewater drijft – het is veel dichter. Bedekt met een laag ijs, beide soorten water Zo is het beschermd tegen golven en wind Wat hen zou kunnen verwarren. In deze magische omgeving hebben wetenschappers een verbazingwekkende ontdekking gedaan.

gigantische virussen

nemen en dan Bestaande DNA-sequentie In watermonsters uit het meer hebben onderzoekers een ongelooflijke verscheidenheid aan virussen kunnen identificeren, waarvan sommige behoren tot de gigantische groep virussen genaamd Megaviricetesspecifiek Wetenschapswaarschuwing. Veel groter dan gewone virussen, ongeveer zo groot als bacteriƫn!

Nog interessanter, wetenschappers merkten op dat deze grappige virussen, die in zoet water worden aangetroffen, microscopisch kleine algen aantasten die onder de toegestane limiet in zout water liggen. Een fenomeen dat onverklaard blijft.

De wateren van dit atypische meer kunnen andere verrassingen verbergen. Helaas, zoals de wetenschappelijke media opmerken, zijn de dagen geteld: stijgende temperaturen kunnen binnenkort een ijsdam vernietigen die deze unieke omgeving beschermt. De race tegen de klok is begonnen.