Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezondheidsvergunning: attractieparken ‘in uiterste nood’

Arnaud Bennett, hoofd van de PAL-dierentuin en -attracties in de Auvergne, die in 2020 de vijfde plaats behaalde in aantal bezoekers, is woedend. Het woord is zwak. Bezorgdheid na presidentiële advertenties, heeft de voorzitter van Snelac (Nationale Federatie van Vrije tijd, Attracties en Culturele Ruimten), waar 2.600 bedrijven in deze sector deel van uitmaken, de afgelopen dagen kunnen nagaan waar hij bang voor was: voor hem is het gezondheidspaspoort dat hem sinds 21 juli is opgelegd het seizoen al verpest. Veel sites lopen gevaar.

Heeft de invoering van het gezondheidspaspoort woensdag geleid tot een daling van het aantal bezoekers aan attractieparken?

Arno gebouwd. Over het algemeen is er een zeer sterke daling, van 20-50% afhankelijk van de locatie, en tot 70% voor sommigen. Hoe kleiner de site, hoe impulsiever de aankoop, de dag ervoor of dezelfde ochtend, en hoe minder tickets we verkopen vanwege Gezondheidspas. In al onze tuinen heerst een duidelijke wrevel over onnodige actie in deze buitenruimtes, waar het veiligheidsprotocol afgelopen zomer zo goed werkte. Als de gezondheidsvergunning op 1 of 15 september van kracht was geweest, hadden we een goede zomer gehad, het is goed begonnen. Daar staan ​​we op het punt om het seizoen op verschillende locaties te doden. Ik was geschokt door politieke improvisatie. Op de grotere terreinen hadden we op de parkeerplaatsen een testsysteem kunnen opzetten, maar het decreet, dat nachtclubs toestond, strekte zich niet eens uit tot de parken. Dat betekent dat alle kosten voor onze rekening komen. Ik heb leden in grote nood. Mensen die niet eens weten of ze open blijven. Wie huilt, roept mij. Op kleinere locaties betalen werkgevers het laatste salaris uit eigen zak. Er wordt ons verteld over een gezondheidscrisis, maar daar gaat het niet over.

READ  Astrid Philon gedwongen af ​​te vallen? Zijn beproeving tijdens het filmen van Extreme Limit

Hoe is dat ?

Natuurlijk zijn we er gevoelig voor, maar afgelopen zomer bleek dat de parken geen vervuilingszone waren. De beslissing om deze corridor van de ene op de andere dag op te zetten, helpt ons niet eens om de beweging te begeleiden, aangezien, Rekening houdend met de vertragingen tussen twee doses van het vaccinZelfs degenen die het nu doen, kunnen niet naar ons toe komen. We slachten het seizoen en bedrijven af ​​als er nog nooit een tros in een tuin is geweest.

Hoe reageert je publiek?

We worden beledigd op sociale netwerken. Mensen vertellen ons dat ze een gezondheidspas hebben gekregen en dat ze niet meer naar onze parken zullen komen, als we dat niet hebben besloten. Om nog maar te zwijgen van de bezoekers die twee of drie uur later met de auto aankomen en de procedure niet eens beseffen. Wat vertel je ze? Op zondag is alles gesloten, waar doen ze antigeen testen? In het beste geval verliezen ze nog anderhalf uur. In PAL, het park dat ik run, verliezen we 40% van het geld bij de ingang. Lange controle, uitleg, advies, creëert spanningGrote drukte bij de ingang. In het hoogseizoen is het te laat om personeel aan te nemen. We hebben niets gevonden. We hadden geen vertragingen om deze pas voor te bereiden. Daar voelden we ons verraden door de overheid, terwijl in de beginfase onze gesprekspartners meer oplettend waren. Het is gek om een ​​manager luchtig te horen zeggen: CEr valt bijna niets te vaccineren. Ze kennen geen echte mensen, het echte leven of alle sociale kringen, inclusief de meest bekende, die een belangrijk onderdeel van onze klanten zijn.

READ  Dit bericht op het Facebook-account van Charles Aznavour roept controverse op!