Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezondheidspas: TousAntiCovid-app loopt gevaar voor gebruikersgegevens

Drie onderzoekers hebben een studie gepubliceerd die wijst op fouten die kunnen leiden tot datalekken in de TousAntiCovid-app.

Sinds juni is de TousAntiCovid-app uitgerust met een systeem voor het verzamelen van statistieken. Maar een studie overgebracht naar een gespecialiseerde site 01 netto Hij verzekert dat deze toevoeging het mogelijk zal maken om veel gegevens die naar de server worden gestuurd te koppelen en zo bepaalde informatie over gebruikers te onthullen. Het splitsen van gegevens tussen de verschillende services van de applicatie zal niet strak zijn.

Door loggebeurtenissen te doorlopen, verschijnen datalekken” Uitleg van de auteurs van de studie. Als een groep mensen bijvoorbeeld vaak samen naar een restaurant gaat, zullen hun notities in de app erg op elkaar lijken, wat betekent dat ze tegelijkertijd op dezelfde plek waren.

Onveilige persoonsgegevens

Ten slotte, en het meest serieus, kan de persoonlijke identiteit (naam/voornaam, geboortedatum) van de gebruiker worden gevonden via het gebeurtenislogboek. En beslissend om de frequentie van de beoogde gebruiker te achterhalen.

Geconfronteerd met al deze gebreken, zijn onderzoekers van mening dat er verbeteringen nodig zijn aan de TousAntiCovid-app die door meer dan 20 miljoen Frans.

READ  In verlegenheid gebracht ! Een yogaleraar werd gewelddadig aangevallen door een leguaan terwijl hij op het strand zat