Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezond verkeer in bioscopen: wat is de impact op de Franse kassa?

Kieran Ridley via Getty Images

De Grand Hall van de bioscoop Grand Rex voordat deze op 3 augustus 2020 in Parijs sluit.

Bioscoop – donkere theaters proberen zoveel mogelijk mensen aan te trekken, maar de epidemie besliste anders. Sinds de oprichting Gezondheidspas in een Franse bioscopen Op 14 juli is het publiek er niet meer ondanks de release van succesvolle films als De Fast and the Furious waarCamelot.

Ondanks het sombere weer dat het publiek ertoe had kunnen aanzetten om naar de bioscoop te gaan, zaten de bioscopen niet vol. Vanaf de eerste week van het invoeren van de gezondheidskaart was de herfst verschrikkelijk voor alle films, zelfs voor de meest verwachte. “Camelot Het werd bekeken voordat de kaart werd geplaatst en dit kreeg meer dan 300.000 acceptaties. Maar de volgende dag kreeg de film drie keer minder acceptatie in heel Frankrijk”, bevestigt hij HuffPost Charline Baudry-Biancarello, adjunct-directeur marketing bij CGR Cinémas. Voor de derde achtereenvolgende week alexander ester film Toch verzamelt het bijna 2 miljoen inzendingen.

De “Fast and the Furious” is erg getroffen

Naast de grote Franse releases waren er ook hoge verwachtingen Snel en furieus 9. De blockbuster Amerikaanse film haalde de twee miljoen niet eens, terwijl eerdere films veel hoger scoorden. Fast and Furious 8 Het benaderde ook 4 miljoen opnames. “We verloren 90% van onze opnames de woensdag nadat de film uitkwam, en in de loop van een week was de daling van 60 naar 70%”, legt hij uit aan HuffPost Xavier Albert, algemeen directeur van Universal Pictures Frankrijk. “Dit is een van de meest door de gezondheid aangetaste films in Frankrijk, omdat het meestal het jonge publiek is dat het zal zien. De Fast and the Furious“.

READ  Showhaltes verlaten het Odeon-theater, dat sinds maart druk is.

Toch was de start op 14 juli bevredigend: “We mikten op 3 tot 4 miljoen opnames, wat een behoorlijk groot verlies is voor de franchise”, zegt hij. Maar de distributeur kon de film niet op tijd uit de bioscoop halen: ‘Ik hoorde een nieuws’ onze baas toen ik binnen was het filmfestival van Cannes Er was niets wat we konden doen helaas. “Je ziet alleen wat er gebeurt”, zegt de algemeen directeur. “Films moeten toch uitkomen, we hebben er gemiddeld één per week en die kunnen we niet op voorraad houden.”

Aanwezigheid gedaald van 50 naar 70%

Weer een langverwachte film die de Franse box office teleurstelde. dat het Zwarte weduwegedistribueerd door Disney, dat voor de vierde achtereenvolgende week in de bioscoop iets meer dan 1,5 miljoen hits genereerde. Een teleurstellend resultaat voor een release die tegen midzomer zeker meer dan “4 miljoen acceptaties” had kunnen bereiken, aldus Charlene Poudre Biancarello. de film jungle reis, dat ook van het bedrijf met de grote oren is, ging ook niet van de grond. In twee weken tijd maakten slechts een half miljoen mensen de reis naar Dwayne Johnson en Emily Blunt.

Naast deze films konden ook bioscopen de verwachte omzet niet halen. De zomer is zelden geschikt voor grote releases, maar de heropening van bioscopen na de derde exclusieve stimuleerde distributeurs om het in juni naar de theaters te brengen. “Het is een bijzondere zomer, want het is geen goed seizoen voor een grote Franse productie zoals OSS 117 En CamelotEn zij zijn degenen die de kassa hebben gered”, legt Charlene Poudre Biancarello uit.

READ  Vrouwen op het scherm, de verborgen kant van cinema

Ondanks de verrassende inzendingen van Franse films in vergelijking met Amerikaanse films, hebben theaters nog steeds moeite om publiek te trekken. “Bij de CGR-bioscopen merkten we een daling van het bezoekersaantal van bijna 70% tijdens de eerste week dat de gezondheidsvergunning werd opgelegd”, bevestigt CGR Cinémas adjunct-directeur Marketing. “Na 4 weken van gezond overlijden, verloren we ongeveer 50% op goede dagen in vergelijking met vorige zomer.” Het valt nog te bezien of het publiek geleidelijk zal terugkeren dankzij versnelde vaccinatie en of distributeurs niet zullen beslissen om hun vrijlating uit te stellen tot het volgende schooljaar.

Ook op HuffPost: In de set “Mission Impossible 7” werd een trein op volle snelheid in de leegte gegooid