Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geschenken die Trump tijdens zijn presidentschap niet heeft aangekondigd

Uit een parlementair onderzoek bleek vrijdag dat enkele van de vele geschenken die de miljardair ontving een totale waarde van meer dan 250.000 dollar hadden.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Ongeveer 100 van de items werden tussen 2016 en 2021 aan de familie Trump geleverd. Jonathan Ernst/Reuters

Waar worden golfclubs gedoneerd? Donald Trump van Japan? Wat is de gigantische foto van de Amerikaanse president die uit El Salvador komt? Een parlementair onderzoek op vrijdag onthulde enkele van de vele geschenken die de miljardair ontving die niet openbaar werden gemaakt.

Dit onderzoek, geleid door House Democrats, beroept zich op honderden items die tussen 2016 en 2021 aan de Trump-familie zijn aangeboden, met een totale waarde van meer dan $ 250.000.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

groter dan het levensbeeld

In het rapport wordt onder meer melding gemaakt van een dolk ter waarde van 24.000 dollar en een door Saudi-Arabië geschonken zwaard dat niet correct is aangegeven. Hij noemt ook e-mails van het Witte Huis over een meer dan levensgroot portret van Donald Trump dat aan El Salvador is geschonken en waarvan de autoriteiten het spoor zijn kwijtgeraakt.

Documenten die zijn verkregen door de gekozen functionarissen die het onderzoek leiden, geven aan dat dit schilderij mogelijk is verplaatst naar de luxe residentie van de miljardair in Florida. De administratie die verantwoordelijk was voor deze geschenken slaagde er ook niet in gouden golfclubs te bemachtigen, die de Japanse premier Shinzo Abe onmiddellijk na zijn verkiezing aan de president overhandigde.Ontwikkel een speciale relatie“.

Lees ook – Een strijd tussen Republikeinen om Donald Trump omver te werpen

Het hoofd van de parlementaire enquête, Jamie Raskin, zei tegen zichzelf:Met de bedoeling de ontbrekende geschenken te lokaliseren (…) en te bepalen of ze kunnen worden gebruikt om het buitenlands beleid van de president te beïnvloedenHij waarschuwt dat het niet verklaren van deze dingen in strijd is met de wet.

Op deze lange lijst staat ook een paarlemoeren portret van Ivanka Trump, dat de Palestijnse president Mahmoud Abbas in 2017 aan de dochter van de president schonk. Haar man, Jared Kushner, was de architect van de strategie van Donald Trump in het Midden-Oosten. . De delegatie die Donald Trump vergezelde, reageerde niet op verzoeken van AFP.

READ  De gevangenneming van de Frans-Syrische imam Ayachi wordt gezocht