Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Blinken zei na de diplomatieke verschuiving in Honduras dat Taiwan “veel te bieden heeft”.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Anthony Blinken in Niamey, Niger, op 16 maart 2023. Purima Hama/AFP

Taiwan heeftZoveel te biedenDat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken na afloop Een diplomatieke weerspiegeling van Honduras die voornemens is formele betrekkingen met Peking aan te knopen. “Ik denk dat het in het belang van mensen is om met de wereld om te gaan. Taiwan heeft veel te bieden, waaronder bijvoorbeeld internationale instellingen, waar getalenteerde mensen veel ervaring en expertise hebben.Zei Blinken in een interview met AFP eind donderdag in Niamey, waar hij op bezoek was. “Landen moeten zelf beslissen of en hoe ze willen profiterenvoegde meneer Blinken eraan toe.

Honduras, een van de 14 landen die Taipei nog erkennen, kondigde aan dat het van standpunt is veranderd nadat Taiwan weigerde zijn financiële hulp aan het ontwikkelingsland te verhogen. De heer Blinken zei dat de VS aanboden “Steun de bevolking van TaiwanMaar ze handhaven ook hun beleid om alleen Peking te erkennen. “Landen moeten hun eigen soevereine beslissingen nemen over hun buitenlands beleidHij zei niet.Dat laten we aan hen over.»

Deze inhoud is niet toegankelijk.

De Amerikaanse dubbele houding

Washington is een van de naaste bondgenoten en aanhangers van Taiwan, terwijl het de communistische regering in Peking erkent als de enige legitieme vertegenwoordiger van China. De in Peking gevestigde Volksrepubliek China claimt de soevereiniteit over het eiland Taiwan, officieel de Republiek China genoemd en dat al meer dan 70 jaar wordt geleid door een rivaliserend regime.

In naam van principe aAlleen China»De communistische macht in Peking accepteert geen diplomatieke betrekkingen met hem en met Taipei. Elke staatserkenning van de Volksrepubliek China leidt de facto tot een breuk tussen de Volksrepubliek China en Taiwan.

READ  Dit zijn jouw droomlanden waar je heen kunt zonder paspoort