Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Germinal: 5 dingen die u moet weten over de reeks evenementen die al beschikbaar zijn op Salto – Nieuwsserie op tv

Een ware gebeurtenis op het kleine scherm, “Germinal” is de nieuwe bewerking van de populaire roman van Emile Zola, bijna 30 jaar na de film van Claude Bree. 5 dingen die u moet weten over de ambitieuze serie die u nu alleen op Salto kunt ontdekken.

– Partnerinhoud –

waar heb je het over?

Het verhaal van Etienne Lantier, een recruiter in de mijnen van Montceau. Hij ontmoet Mahus en wordt verliefd op hun dochter Catherine. Ze wordt het hof gemaakt door Chaval, de wrede werker. Toen de Mijnbouwmaatschappij de lonen verlaagde, kwam Etienne, die al woedend was over deze ellende, in opstand. Hij droomt van gerechtigheid, duwt in de richting van de staking. Weken gaan voorbij, hongerige stakers worstelen, maar slachtoffers van gewelddadige repressie geven toe aan het werk.

geweldige eerste

Een eenvoudige evocatie van de titel Germinal, die alle ingeroepen Frans erfgoed is… Deze belangrijke roman van Rogon Macquardt, geschreven door Émile Zola en gepubliceerd in 1885, werd onmiddellijk een deel van de klassiekers van de literatuur en wekte tegelijkertijd de interesse van velen filmmakers, Met veel aanpassingen vanaf het begin van de twintigste eeuw.

springen

In 1963 wreef Yves Allegrete de schouders op met dit monument in een speelfilm gedragen door Claude Brasseur, Jean Sorel en Bernard Blair. Maar het is ongetwijfeld de versie die Claude Berry zich in 1993 voorstelde, met Renault als Lantier tegenover Miu-Mio, Gerard Depardieu en Jean Carmet, die de herinneringen van het publiek markeerde.

Ondanks dat hij al meer dan een eeuw in de hoofden van de Fransen zat, moest Germinal wachten tot 2021 om zich onder een geheel nieuwe gedaante te openbaren. Nu exclusief verkrijgbaar op Salto, is Germinal echt de eerste serie gewijd aan dit legendarische verhaal.

READ  Michel Saran is ervan overtuigd dat hij Top Chef zal verlaten

En dat is nog niet alles, want de serie is ook de eerste coproductie van SALTO, France TV en RAI! Een evenement dat jammer zou zijn om te missen…

Een moderne en ambitieuze lezing

Een zeer ambitieus project, de serie, gedeeltelijk opgenomen in de oude put van Oignies, in Pas-de-Calais, behandelt wereldwijde thema’s die meer dan ooit resoneren met de actualiteit. Maar meer dan alleen een nieuwe mod, bieden de zes afleveringen een echte herinterpretatie van de roman en de films.

In de voetsporen van de geweldige HBO-miniserie, bevatten afleveringen gepolijste waarneming, meeslepende originele muziek, gecomponeerd door Audrey Ismail, en een zeer ritmische benadering.

Naast de productie speelt Germinal de kaart van de moderniteit door emotie en emotie in het hart van de plot te plaatsen en trots te zijn op enkele van de slecht ontwikkelde personages in eerdere aanpassingen, zoals vrouwen bijvoorbeeld.

We wilden er een modern perspectief op bieden door samen te werken met jonge talenten als auteur Julian Lilly en regisseur David O’Rig. Een vooroordeel in deze bewerking was om minder belangrijke personages uit het boek te markeren, vooral vrouwelijke personages.‘, legt Natalie Biancoli uit, directeur van International Imagination/Co-Production France Télévisions.

LINKS MET HIPPOCRATEN EN SKAM

springen

Om de uitdaging van het afstoffen van Germinal aan te gaan, wedt France Télévisions op het gekozen duo dat zijn waarde al heeft bewezen in de harten van de kijkers. In de productie vinden we eigenlijk David Horrègue, aan wie we het enorme succes van SKAM France te danken hebben, en niet te vergeten de Cut.

READ  Elise Lucet vertelt over de schokkende opmerkingen die ze hoorde toen ze om opslag vroeg زيادة

Het schrijven van de afleveringen werd toevertrouwd aan Julian Lilly. De broer van Thomas Lilty (regisseur van de film en de Hippocratic-serie), schreef de gelijknamige film in 2014 en schreef samen met zijn broer de twee seizoenen van Original CANAL+. Fans van de serie zullen zijn naam zeker voorbij zien komen in de aftiteling van Family Business, aangezien hij samen met Igor Gotesman het tweede seizoen schreef.

Casting tussen basis en jong talent

springen

Terwijl een groot deel van de toeschouwers nog steeds het beeld van Renault in gedachten heeft als Etienne Lantier of Gerard Depardieu als Maheu, vertrouwt de Germinal-serie op een cast die is ontworpen om zich te onderscheiden van deze interpretaties. De zes afleveringen, gebaseerd op maar liefst 21 hoofdpersonen, worden gespeeld door een cast die de belangrijkste gezichten van televisie en jong talent samenbrengt.

Als Thierry Godard en Alex Poisson het Miho-paar vormen, dan spelen Guillaume de Tonkedik en Natasha Lindinger al Hennebaugh, Sammy Boagella en Valeria Cavalli de rollen van Victor Denolin en Madame Gregoire, dan belichamen veel ontdekkingen de hoofdpersonen.

De held van de serie, Luis Perez, onthuld op Mental, neemt de kenmerken van held Lantier aan. Voor hem ontdekken we Jonas Pluquet (Antoine Chaval), Rose Marie Perrault (Catherine Miho), Aliocha Schneider (Paul Negril), Marilou Asilux (Cecile Gregoire), Anna Mihalcia (La Moquette) of zelfs Max Paysette de Malglav (Jenlyn Mihaux). Namen en gezichten om te onthouden.

De zes afleveringen van Germinal zijn nu te ontdekken, alleen op Salto.