Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Afgewezen onderzoeken gericht op Patrick Broel

Vrijdag vernam AFP van een bron dicht bij het onderzoek dat het voorlopige onderzoek naar zanger Patrick Bruel wegens mishandeling, vertoon of seksuele intimidatie in december 2020 werd afgesloten.

Er zijn twee onderzoeken geopend tegen Patrick Bruel nadat een afzonderlijke klacht van masseuses wegens vermeende feiten uit 2019 was ingediend: in Perpignan wegens aanranding en in Ajaccio wegens seksuele vertoon en seksuele intimidatie.

In Perpignan (Pyrenees Orientales) beschuldigde een masseuse van in de dertig de zangeres van aanranding tijdens een massagesessie in het hotel waar de zanger verbleef ter gelegenheid van zijn deelname aan een muziekfestival in Argel├Ęs-sur-Mer, in juli 2019 Telefonisch gecontacteerd Parijse, klager, een jonge vrouw van in de dertig beschreef het verloop en de context van deze specifieke sessie.

De zanger en acteur is ook het doelwit geweest van een voorlopig onderzoek naar een seksshow en seksuele intimidatie naar aanleiding van de beschuldigingen in 2019 van een andere masseuse uit een hotel op Corsica. “Wat Patrick Bruel heeft gedaan is niet alleen ongepast, het is ook verboden”, zei ze in oktober 2019 tegen de Parijse krant.

Veranderende omgeving in Nanterre

Tijdens hun onderzoek hoorden de onderzoekers ook andere vrouwen die Patrick Broel beschuldigden van aanranding, seksuele vertoon of seksuele intimidatie, vanwege feiten die volgens de beklaagden teruggaan tot 2008.

De twee onderzoeken, die later werden verward bij het parket van Nanterre (Hauts-de-Seine), werden op 22 december 2020 afgesloten, zo luidde een rapport van de Zwitserse autoriteiten aan de Franse rechtbanken, “bij gebrek aan enig bewijs. Het beschrijven van een strafbaar feit”, verduidelijkt de bron dicht bij het onderzoek. De advocaat van de zanger, Mai Hervey Taimim, weigerde commentaar te geven.

READ  Natalie Marcay reageert en breekt de snelle Genevieve de Fontaine!