Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gereguleerde energietarieven gaan in oktober met 80% omhoog

Gereguleerde energietarieven gaan in oktober met 80% omhoog

Volgens de toezichthouder zullen de gas- en elektriciteitsrekeningen volgend jaar “aanzienlijk” stijgen te midden van de kosten van levensonderhoud.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Aanzienlijke stijging van de prijzen. De gereguleerde energieprijzen zullen vanaf oktober met 80% stijgen in het VK. Dat is niet alles: gas- en elektriciteitsrekeningen kunnen nog meer stijgen “aanzienlijk” Volgend jaar bevindt zich midden in een crisis in de kosten van levensonderhoud, aldus de toezichthouder. Het toegestane prijsplafond wordt verhoogd van EGP 1.971 (€ 2.329) per jaar voor elk gezin, gemiddeld 3.549 pond (4.195 euro) Vanaf oktober maakte de organisator Ofgem dat op vrijdag 26 augustus bekend.

“De stijging weerspiegelt de aanhoudende stijging van de wereldwijde groothandelsprijzen voor gas, die begon met het uiteenvallen van de pandemie, en naar recordhoogten werd gedreven toen Rusland de gaslevering aan Europa langzaam verminderde.”Ofgem stelt.

Aangezien deze drempel wordt berekend op basis van de gemiddelde groothandelsprijzen voor gas in de afgelopen maanden, verwachten experts dat deze in januari zal stijgen tot meer dan 4.000 pond en in het voorjaar tot 6.000 pond. “We zijn ons bewust van de enorme impact die deze prijsplafondverhoging zal hebben op huishoudens in heel Groot-Brittannië en van de moeilijke beslissingen die consumenten zullen moeten nemen.” Jonathan Brierley, CEO van Ofgem, gaf commentaar.

Ofgem roept werkgevers, leveranciers en verenigingen op om onmiddellijke overheidsmaatregelen te nemen om schokken te voorkomen “dramatisch” Voor gezinnen met een laag inkomen, die nu al te kampen hebben met een inflatie van meer dan 10%, het hoogste percentage van de G7-landen, terwijl de Britse economie flirt met een recessie.

READ  Brandstof: waarom zijn tankstations nog steeds schaars, vooral in Ile-de-France?