Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gerard Drew, een grote speler in de muziekproductie in Frankrijk, is op 69-jarige leeftijd overleden

Gérard Dru, vooral bekend als de “pionier van live optredens”, heeft verschillende artiesten gelanceerd in Frankrijk. Onder hen zijn Melody Gardot, Bono en Lenny Kravitz.

Artikel door

Frankrijk tv’s

schrijfcultuur

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Gérard Drew, een concertproductiefiguur op Franse bodem, is op 69-jarige leeftijd overleden Terwijl hij streed tegen leukemie., zei zijn bedrijf maandag. Zijn chassis, Gérard Drouot Productions, heeft naam gemaakt in de sector sinds de oprichting in Straatsburg in 1986.

Gérard was een pionier in de podiumkunsten en leidde meer dan 40 jaar een unieke carrière in Frankrijk, waarbij hij de mooiste concerten produceerde van de mooiste artiesten die hen begeleidden van de kleinste zalen tot de grootste.Kunnen we lezen in het persbericht van zijn bedrijf.

De carrière van Gerard Drew begon in 1973. Hij was toen nog student geneeskunde toen hij een concert programmeerde voor de Britse rockband Caravan. Een paar jaar later organiseerde hij met de steun van Richard Bronson en zijn label Virgin Records een concert voor Nico, de zanger van de populaire groep The Velvet Undergound die de punkbeweging zou beïnvloeden. In 1986 richtte hij het productiehuis Gérard Drouot Productions op, wiens naam is vernoemd naar de beroemde Amerikaanse producer Bill Graham.

De naam Gerard Drew is tijdens zijn carrière vooral in verband gebracht met beroemde artiesten of groepen zoals AC/DC, U2, Leonard Cohen, Kylie Minogue, Elton John, Joan Baez, Lenny Kravitz of zelfs Zucchero. Het was ook bekend dat het product het Téléphone-assortiment repareerde, dat werd omgedoopt tot Les Insus.

READ  Britney Spears: nieuwe juridische teleurstellingen voor de zangeres ...