Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

gemak. Rissois Sébastien Haller betreedt de geschiedenis van de Champions League

Sebastian Haller schreef woensdag Champions League-geschiedenis door in zijn eerste wedstrijd 4 doelpunten te maken. (© Wikimedia Commons)

Verpletterd begin. woensdag 15 september 2021Sebastian Haller, oorspronkelijk van Race Oranje (gemak) Hij is de geschiedenis in gaan van Champions League werkgelegenheid Hij scoorde vier doelpunten in zijn eerste wedstrijd Tijdens de ruime overwinning van Ajax Amsterdam (5-1) op Sporting Lissabon.

De 27-jarige spits is de enige speler die zo’n prestatie heeft neergezet toen hij werd gedoopt in de Champions League sinds het toernooi in 1992 werd herschikt.

In alle goede shots

Het kostte de Frans-Ivoriaanse spits slechts twee minuten om zijn weg in het doel te vinden met een kopbal over een door de paal geduwde bal na een schot van zijn teamgenoot. De schitterende start werd na zeven minuten (de negende) beloond met een tweede doelpunt.

El Risso, altijd rechtsbenig en vaardig voor het doel, bedroog de Lissabon-doelman opnieuw in de tweede helft met donaties van zijn teamgenoten Anthony (51) en Mazraoui (63).

historische prestatie

Een historische prestatie die alleen de briljante spits Marco van Basten in zijn tijd behaalde, met het verschil dat de Nederlander al eerder maakte in deze competitie, toen het nog de European Champions Cup heette.

Aan het einde van de wedstrijd ging de spits de scheidsrechter vragen naar de wedstrijdbal voordat hij een selfie maakte met zijn telefoon voor het stadion waar de Nederlandse fans zich verzamelden.

Gepasseerd door de clubs Vigneux-sur-Seine en Brétigny-sur-Orge

Wat een lange weg te gaan voor de magere spits (1.90m) die begon te voetballen in de Croix-Blanche-wijk van Vigneux-sur-Seine voordat hij bij voetbalclub Olympique Vigneux en vervolgens Club Sportif Brétigny (CSB) werd aangeworven door AJ Auxerre.

READ  Lille was niet erg dicht bij de landstitel

Professionele verleden bij Jon, hij verliet Frankrijk in 2015, op 21-jarige leeftijd, exporteerde zijn talent naar Utrecht in Nederland en vervolgens naar Frankfurt (Duitsland), waar zijn gevoel voor doelgerichtheid zowel zijn statistieken als zijn kansen verhoogde.

In 2019 gaf West Ham FC 50 miljoen euro uit om de diensten van Sebastian Haller veilig te stellen.

Een carrière die al zijn vruchten heeft afgeworpen bij Club Bretagne

Opgemerkt moet worden dat een deel van dit astronomische bedrag aan Brétigny werd geschonken in het kader van het solidariteitsmechanisme voor coachingclubs dat in 2001 door de FIFA werd opgericht. Eson Republiek, zou het Bureau Ambtenarenzaken 200.000 euro hebben gekregen.

Rebelote begin dit jaar toen de Nederlandse club Ajax Amsterdam 22,5 miljoen euro uitgaf om zijn doelpunten te maken.

Met deze nieuwe transfer heeft Essonnien, die bij de Bretignolese club is geëvolueerd van de jongste naar U13, opnieuw een deel van het transfergeld mogen ontvangen, zo’n € 90.000 volgens het weekblad.

Was dit artikel nuttig voor u? Merk op dat u Actu Essonne kunt volgen in de Mon Actu-ruimte. Met één klik, na registratie, vindt u al het nieuws van uw favoriete steden en merken.