Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geen wachtwoorden meer, Microsoft ondersteunt wachtwoordsleutels: zo werkt het

Geen wachtwoorden meer, Microsoft ondersteunt wachtwoordsleutels: zo werkt het

Wachtwoorden zijn bekend! Dit is echter wat Microsoft wil door wachtwoordsleutels toe te passen op al zijn gebruikersaccounts.

Bron: Screenshot van Frandroid

Daarom sluit Microsoft zich aan bij Apple of zelfs Google in het aanbod Sleutels doorgevenOf beveiligingssleutels zoals Microsoft ze noemt.

de Sleutels doorgevenToegangssleutels, of toegangssleutels in het Frans, zijn een nieuwe authenticatiemethode die tot doel heeft traditionele wachtwoorden te vervangen.

Het werkt met gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode van uw apparaat. Eenmaal ingeschakeld, kunt u zich aanmelden bij elke service, inclusief Xbox.

Bij Microsoft kunt u uw toegangssleutel invoeren met Windows Hello, waarbij rekening wordt gehouden met de gezichts- of vingerafdrukherkenningsgegevens die u hebt geconfigureerd. Als u een wachtwoordbeheerder zoals 1Password of Dashlane heeft, kunt u uw wachtwoordsleutel opslaan en deze later op elke computer of mobiel apparaat gebruiken.

Waarom zijn wachtwoordsleutels veiliger dan wachtwoorden?

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom u een toegangssleutel zou gebruiken in plaats van een sterk, uniek wachtwoord met geconfigureerde tweefactorauthenticatie (2FA). Welnu, wachtwoordsleutels bieden superieure bescherming tegen datalekken.

Ten eerste bewaart Microsoft alleen uw publieke sleutel, die niet kan worden gebruikt om uw privésleutel te bepalen. De wachtwoordsleutels worden vervolgens gekoppeld aan de service waarvoor ze zijn gemaakt, waardoor wordt voorkomen dat frauduleuze sites uw inloggegevens stelen. Dit betekent dat aanvullende tweefactorauthenticatie niet nodig is.

Hoe wachtwoordsleutels te gebruiken in Microsoft?

Als u uw Microsoft-wachtwoord wilt gebruiken, selecteert u eenvoudigweg de optie Inlogopties Wanneer u inlogt op uw account (Via deze link). Vervolgens kunt u de gewenste authenticatiemethode selecteren: gezicht, vingerafdruk, pincode of beveiligingssleutel.

Bron: Screenshot van Frandroid

Er wordt dan een beveiligingsvenster op uw apparaat geopend en u kunt uw toegangscode gebruiken om in te loggen. Tegenwoordig kunt u een toegangssleutel gebruiken om toegang te krijgen tot Microsoft-apps en websites, waaronder Microsoft 365, Xbox en Copilot in desktop- en mobiele browsers. Ondersteuning voor mobiele Microsoft-apps volgt in de komende weken.

READ  Head-to-head vergelijking: LG 48C1 vs Philips 48OLED806
Bron: Screenshot van Frandroid

Als u wachtwoordsleutels wilt gebruiken om toegang te krijgen tot zakelijke apps en services, kan uw beheerder uw Microsoft Entra ID configureren om wachtwoordsleutels te accepteren die zijn opgeslagen op de beveiligingssleutel van uw apparaat of in de Microsoft Authenticator-app die op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd.