Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China werkt samen met Frankrijk om zijn eerste object aan de andere kant van de maan te laten landen!  Tijdens de vlucht zal er in Toulouse een belangrijk meetinstrument worden ontworpen

China werkt samen met Frankrijk om zijn eerste object aan de andere kant van de maan te laten landen! Tijdens de vlucht zal er in Toulouse een belangrijk meetinstrument worden ontworpen

GVTech-nieuws China werkt samen met Frankrijk om zijn eerste object aan de andere kant van de maan te laten landen! Tijdens de vlucht zal er in Toulouse een belangrijk meetinstrument worden ontworpen

delen:


China en Frankrijk bundelen hun krachten voor een historische maanmissie: Chang’e 6 bereidt zich voor om op de andere kant van de maan te landen en brengt een revolutionair Frans instrument met zich mee voor het analyseren van de exosfeer van de maan. De eerste wetenschapper die belooft de sluier over de geheimen van onze natuurlijke maan op te lichten.

Een Frans-Chinese wetenschappelijke prestatie

3 mei is een historische datum voor een grote gebeurtenis: China lanceert zijn Chang’e 6-missie, de meest ambitieuze tot nu toe, die tot doel heeft om op de andere kant van de maan te landen. Deze missie, die culmineerde in een aantal jaren van onderzoek en
Samenwerking tussen China en Frankrijk

zal een wereldprimeur mogelijk maken: het analyseren van radon-emissies en de extreem dunne maanatmosfeer met behulp van een revolutionair instrument ontworpen in Toulouse.

Chang’e 6 zal niet alleen landen op een gebied dat nog nooit door mensen is verkend. Het belangrijkste doel is om monsters te nemen van maangrond en rotsen, die vervolgens voor analyse naar de aarde worden teruggestuurd. Deze monsters, die van onschatbare wetenschappelijke waarde zijn, zullen een beter begrip opleveren van de vorming en geschiedenis van de maan, evenals van de geologische processen die daar plaatsvinden.

Dorne: Frans hulpmiddel voor een Chinese taak

In het hart van deze historische missie ligt Dorne,
Een compact meetinstrument ontwikkeld door het Research Institute of Astrophysics and Planetology

READ  Sapphire plaagt zijn nieuwe Radeon RX 7900 Vapor-X

(IRAP) in Toulouse. DORN, wat ‘Maan Radon Detector’ betekent, zal aan de zijkant van de Chang’e 6-lander worden geïnstalleerd en ongeveer tien uur voor de landing worden geactiveerd. Gedurende 48 uur zal het de maanemissies van radon analyseren, een radioactief element dat voorkomt in diepe bodemlagen.

Radon is de sleutel tot het begrijpen van de exosfeer van de maan, de extreem dunne atmosfeer die de maan omhult. Door de hoeveelheden radon te meten die uit de maanbodem ontsnappen, zal DORN het mogelijk maken om te bepalen of deze exosfeer afkomstig is van de maan zelf of van andere bronnen, zoals zonnewind of meteorietinslagen.

De Chang’e 6-missie is een krachtig symbool van wetenschappelijke samenwerking tussen Frankrijk en China. Sinds 2019 werken de twee landen nauw samen aan het Chinese maanprogramma. Deze samenwerking maakt het mogelijk de ervaringen en kennis van de twee landen te bundelen en aanzienlijke wetenschappelijke vooruitgang te boeken.

Het succes van de Chang’e 6-missie zou de weg kunnen vrijmaken voor nieuwe, ambitieuzere missies. China overweegt al om de Chang’e 7 en 8 missies uit te zenden, waaronder mogelijk de bouw van een permanente maanbasis. Deze missies zullen helpen om van de maan een nieuw startpunt te maken voor ruimteverkenning en de weg vrij te maken voor toekomstige missies naar Mars en daarbuiten.

Frankrijk loopt opnieuw voorop op het gebied van ruimteverkenning

De deelname van Frankrijk aan de Chang’e 6-missie is een nieuw voorbeeld van Franse knowhow op het gebied van ruimteverkenning. Dankzij haar technologische vaardigheden en wetenschappelijke expertiseFrankrijk speelt een leidende rol in het internationale ruimteonderzoek.

READ  De LinkedIn Hiring Scam: pas op voor deze grootschalige zwendel

De Chang’e 6-missie vertegenwoordigt een historisch keerpunt in de maanverkenning. Dankzij de samenwerking tussen Frankrijk en China en het gebruik van revolutionaire instrumenten als DORN staan ​​we op het punt de geheimen van de maan te ontrafelen en de weg vrij te maken voor nieuwe ruimteavonturen.

De Chang’e 6-missie is een wetenschappelijke missie van groot belang die ons in staat zal stellen de maan beter te begrijpen en ons voor te bereiden op de volgende fasen van de ruimteverkenning. De deelname van Frankrijk aan deze missie is een bron van trots en getuigt van de Franse knowhow op het gebied van ruimteverkenning. Daarom is het zowel een wetenschappelijke als een politieke taak.