Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geen groene stickers meer, hoe verlopen de controles?

Geen groene stickers meer, hoe verlopen de controles?

Onverzekerd rijden is een plaag in Frankrijk. Het Nationale Interministeriële Observatorium voor de Verkeersveiligheid schat dat ongeveer 700.000 chauffeurs voertuigen besturen zonder de minimale bescherming te genieten die door de wet wordt opgelegd, namelijk een verzekering tegen burgerlijke aansprakelijkheid, ook bekend als WA-verzekering, die wordt gebruikt om slachtoffers te vergoeden van schade veroorzaakt door het voertuig . Tot nu toe heeft de politie voornamelijk vertrouwd op de ‘groene vlinder’, geleverd door verzekeringsmaatschappijen en op de voorruit geplakt, om te controleren of een bestuurder aan de regels voldoet of niet. Omdat dit onpraktisch en gemakkelijk te vervalsen was, werd dit label op 1 april verwijderd.

Materialisering van informatie

Maar hoe gaat de politie de huiszoekingen dan uitvoeren? Alles gebeurt nu op het niveau van het verzekerde voertuigdossier (FVA). Deze computerregel is in 2016 door de wetgever in het leven geroepen, maar is pas effectief geïmplementeerd vanaf 2019. Sindsdien zijn verzekeringsmaatschappijen verplicht deze te voeden via de aangifte van onderschrijving, verlenging en beëindiging van de autoaansprakelijkheidsverzekering door de verzekerd, Binnen 72 uur.

Omdat het bijna 100% betrouwbaar is, maakt dit register het mogelijk om vrijwel realtime alle auto's, bedrijfsvoertuigen, motorfietsen, scooters, enz. te identificeren. De politie hoeft alleen maar het kenteken te controleren om er zeker van te zijn dat deze daadwerkelijk is geregistreerd. Trouwens, dat kan Doe het zelf Door het kenteken en kenteken van uw auto in te voeren.
Let op: Hoewel gemotoriseerde persoonlijke reishulpmiddelen (EDPM), zoals elektrische scooters, ook verzekerd moeten zijn, vallen deze niet onder deze maatregel. Om aan de regelgeving te voldoen, moet u dus altijd uw verzekeringssticker op uw EDPM plakken.

READ  Verstoring van de algemene vergadering van BNP Paribas door milieuactivisten - 17/05/2022 om 15:01