Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gebrek aan componenten, Canon legt uit hoe DRM in zijn inktcartridges kan worden omzeild

de Gebrek aan elektronische componenten Het treft computer- en autofabrikanten, maar het begint ook printerfabrikanten te raken. Canon mist bijvoorbeeld authenticatiechips voor zijn tonercartridges in zijn ImageRunner (of IR) multifunctionele lasermodellen.

Daarom is de fabrikant verplicht cartridges te verkopen zonder de DRM-functie, wat een probleem kan vormen tijdens het gebruik, zoals gebeurde met dhp officejet-machines. Hij moest de situatie aan zijn klanten uitleggen en hen laten zien hoe ze het probleem konden oplossen. Gelukkig hoef je de printer niet uit elkaar te halen of een hacker te zijn! U hoeft alleen de waarschuwingen dat de cartridge defect is, te negeren.

Kies op het onderstaande scherm gewoon Dichtbij Om door te gaan met afdrukken. Canon geeft echter niet aan of de foutmelding maar één keer voorkomt, of dat deze vaak voorkomt, wat op den duur vervelend kan zijn.

Aan de andere kant meldt Canon dat het ontbreken van een chip ook effect heeft op de inktniveau-indicator, die mogelijk onjuist blijkt te zijn. Dit is des te beschamender, omdat de machine kan stoppen met printen door gebrek aan inkt, zonder voorafgaande waarschuwing aan de gebruiker. In dit geval zakt het inktniveau ineens van 100% naar 0%!

Ook om de video te ontdekken:

Op dit moment heeft het Canon-probleem alleen betrekking op laser-MFP’s die bedoeld zijn voor kleine en middelgrote bedrijven. Maar het kan ook van invloed zijn op de dominante kleureninkjetmodellen als het tekort aanhoudt.

Onthoud dat authenticatiechips met DRM zijn geïmplementeerd door printerfabrikanten om gebruikers te dwingen originele inktcartridges te kopen en te voorkomen dat ze compatibele verbruiksartikelen gebruiken.

bron : Canon

READ  Waarom de James Webb-ruimtetelescoop koeler is dan je koelkast