Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gaat de productie van de “nieuwe” Tesla Model 3 van start?

Gaat de productie van de “nieuwe” Tesla Model 3 van start?

De fabrieken van Tesla zullen deze zomer minder auto’s produceren en dat zou een plek kunnen krijgen bij de gefacelifte Model 3.

Tesla Model 3 // Bron: Taun Stewart op Unsplash

Na het behalen van een nieuwe recordprestatie in het tweede kwartaal van 2023, zou Tesla gedwongen moeten zijn om zijn productiesnelheden te verlagen. Elon Musk, de excentrieke president van het bedrijf, heeft investeerders aangekondigd – via… testamentair – Dat de fabrieken deze zomer tijdelijk gesloten zijn om een ​​aantal “verbeteringen” te ondergaan.

De aard van deze upgrades is niet gespecificeerd, maar er wordt aangenomen dat ze plaatsvonden met de verbeterde Model 3, ook wel bekend als Model 3 “Project Highland”. De komst van deze persoon lijkt nu heel dichtbij. Foto’s of video’s van redelijk goed gecamoufleerde prototypen worden enkele weken gereproduceerd.

Productie van preproductie-eenheden in China

In mei bezocht Elon Musk de fabriek in Shanghai, die samen met de vestiging in Freemont Model 3 produceert. Voor de lokale media is dit bezoek voorbestemd om in verband te worden gebracht met de verschijning van de Model 3 “Project Highland”. De Amerikaanse leider kwam zelf kijken naar de wijzigingen die in de fabriek waren aangebracht ter voorbereiding op de komst van de auto. Chinese media hebben ook gemeld dat Shanghai al is begonnen met het assembleren van preproductie-eenheden.

Wat verwacht je van Tesla Model 3 Highland?

Dat is de grote vraag die iedereen zich stelt: hoe gaat de gerestylde Model 3 eruit zien? Helaas kunnen we slechts een gedeeltelijk antwoord geven, aangezien Tesla op dit moment nog niets heeft verzonden. De gestolen foto’s toonden aan dat de voorkant sterk zou worden verbeterd. Tesla zal ook profiteren van deze update om het semi-autonome rijsysteem van de auto te verbeteren, dankzij de implementatie van de Hardware4-software.

READ  Deze officiële foto's tonen de 2 smartphones in reële omstandigheden

Ook het stuur en de stoelen kunnen worden gewijzigd. Er zullen ook cosmetische wijzigingen in het programma worden aangebracht, met nieuwe banden en meer gerecyclede materialen die aan het interieur worden toegevoegd. Anderzijds wijzen de bronnen aan de oorsprong van het ingangsgeluid niet op een verbetering in autonomie of prestatie.

Teslamodel 3
Teslamodel 3

De officiële presentatie van de vernieuwde Model 3 zou in de komende weken moeten plaatsvinden. De start van de productie wordt in het eerste kwartaal van 2024 aangekondigd. Als we geruchten mogen geloven, blijven de prijzen ongewijzigd.

Deze wijziging zal 6 jaar of minder na de lancering van de auto plaatsvinden. Het zou de belangstelling voor de Model 3, die door de Model Y volledig naar de achtergrond was verdrongen, kunnen herstellen.


Gebruikt u Google Nieuws (Nieuws in Frankrijk)? U kunt uw favoriete media volgen. Hij volgt Frandroid op Google Nieuws (En numeriek).