Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Artemis 3 kan worden omgeleid naar een andere missie dan de maanlanding

Artemis 3 kan worden omgeleid naar een andere missie dan de maanlanding

De Artemis 2-module moet een bemanning naar de maan brengen. Chandan Khanna/AFP

Geconfronteerd met vertragingen bij het ontwerpen van belangrijke elementen zoals de Space X-lander, overweegt NASA andere doeleinden voor haar programma.

Een hoge NASA-functionaris suggereerde op dinsdag 8 augustus dat de Artemis 3-missie, die als eerste Amerikanen weer op de maan zou moeten zetten, zou kunnen worden omgeleid naar “andere missie” Er deden zich vertragingen voor bij enkele belangrijke componenten, met name de SpaceX-lander.

Het Artemis-programma van NASA bestaat uit missies van oplopende moeilijkheidsgraad gericht op het vestigen van een permanente menselijke aanwezigheid op de maan, ter voorbereiding op een reis naar Mars. De eerste missie, Artemis 1, heeft in 2022 al een ruimtevaartuig rond de maan gestuurd, en Artemis 2 zal hetzelfde moeten doen, maar dit keer met een bemanning aan boord, eind 2024. Missie 3 moet dit keer astronauten landen op het maanoppervlak, het is de eerste sinds 1972.

Voor deze historische missie is het SpaceX-bedrijf van miljardair Elon Musk verantwoordelijk voor de bouw van de sonde die astronauten op de maanbodem zal laten landen. Maar de machine is nog lang niet klaar. De sonde wordt een kopie van het ruimtevaartuig Starship, waarvan de testvlucht een paar maanden geleden eindigde met een enorme explosie kort na het opstijgen. De datum van de nieuwe testvlucht is nog niet bekend. “Voor Artemis 3 werken we nog steeds met iedereen aan de contractuele data, namelijk december 2025.”Jim Frye, Associate Administrator bij NASA, zei dinsdag op een persconferentie. Maar We zouden op een andere missie terecht kunnen komen.hij voegde toe. “Als we deze grote vertragingen hadden, vroegen we ons af, kunnen we andere missies doen, is er een mogelijkheid.”

Hij reageerde niet specifiek op de vraag van een journalist of het een kwestie was van het recyclen van de maan zonder daar te landen. Andere missies van het Artemis-programma voorzien in de bouw van de Gateaway, een klein ruimtestation in een baan rond de Maan. Jim Frye, die dinsdag ook opmerkte dat een ander cruciaal onderdeel van de missie, de ruimtepakken, nog in ontwikkeling is, heeft in het verleden zijn bezorgdheid geuit over de moeilijkheden die SpaceX heeft gehad bij de ontwikkeling van het Starship-ruimtevaartuig.

Dinsdag beschreef hij een recent bezoek aan Texas, waar SpaceX de toekomstige lander ontwikkelt. NASA-teams waren in staat om Proberen hun agenda beter te begrijpen.met de belofte om nieuws over de kwestie te geven zodra alle informatie beschikbaar is “verteren”. “We willen geen kalender zonder marges.”zei hij.

“data-script =” https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js”>

READ  The Lost Ark - Hoe krijg en gebruik je versnelde groei?