Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gaan we allemaal onze uitwerpselen opslaan in banken?

Sinds een paar jaar is het thema planten Kruk heeft naam gemaakt in de wereld wetenschappelijk. Deze techniek voor genitale transplantatie wordt door veel experts als een veelbelovende behandeling beschouwd microbiota Van het ene gezonde individu naar het andere, zieken hebben zich bijvoorbeeld bewezen In gevallen van Covid-19 waar Als anti-verouderingsbehandeling – Tot nu toe alleen bij muizen.

Als, Zoals ScienceAlert ons eraan herinnertEr wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de voordelen van deze methode, omdat deze al wordt gebruikt bij de behandeling van ontstekingsziekten van de wereldDarm. Maar sommige geleerden zien verder dan dat.

Door een implementatiesysteem te ontwikkelen Autologe fecale transplantatiesmet andere woorden wanneer “Gever en ontvanger zijn dezelfde persoon”U hoeft zich geen zorgen te maken over incompatibiliteitsproblemen tussen twee mensen.

Maar hiervoor zal het nodig zijn om ontlastingsmonsters van een persoon stroomopwaarts te verzamelen, dat wil zeggen wanneer hij jong en in goede gezondheid is, en deze vervolgens op te slaan dankzij de methode van cryopreservatie, zodat hij ze verder kan gebruiken. laat. Dit is de plek Banken poep» komt in het spel.

Veelbelovende toekomst

“Conceptueel is het idee van fecale opslag voor fecale autologe cultuur vergelijkbaar met het idee van bankieren voor ouders Navelstrengbloed voor hun kinderen om in de toekomst te gebruikenzegt Yang Yuliu, een bioloog aan de Harvard University. Het potentieel van de ontlastingsbank is echter groter: we verwachten dat de kans op het gebruik van ontlastingsmonsters in de toekomst veel groter zal zijn dan de kans op het gebruik van navelstrengbloed. ”

Dit soort banken bestaan ​​al. de eerste, OpenBiomeopende zijn deuren in 2012 in Somerville, in MassachusettsScienceAlert meldt. Sindsdien gedijen deze laboratoria over de hele wereld, ook al is hun primaire doel niet om mensen hun eigen ontlasting te laten opslaan.

READ  China wil een 'ultrawijd' orbitaal ruimtevaartuig bouwen

In plaats van helemaal opnieuw te beginnen, zouden bestaande fecale banken op hoog niveau kunnen worden omgeleid met het oog op microbioomverjonging door middel van fecale autologe transplantatie.Yang-Yu Liu in . suggereert: Studie gepubliceerd op 30 juni 2022 in Trends in Molecular Medicine.

voor Schot. T. Weiss, co-auteur van de studie, deze autologe transplantaties zouden ooit kunnen worden gebruikt “Om auto-immuunziekten zoals astma, multiple sclerose, inflammatoire darmaandoeningen, diabetes, obesitas en zelfs hartaandoeningen en veroudering te behandelen.”